Marek Stodůlka
17. září 2020 • 19:34

Slovensko má prvního bojovníka v UFC! Brutální věc, říká trenér Végh

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovensko se před chvílí zapsalo na světovou mapu MMA. Jako další země totiž bude mít bojovníka v nejslavnější lize světa. O příchodu Ľudovíta Kleina mezi elitu se mluvilo už dlouho, ve čtvrtek prozradil pětadvacetiletý bijec radostnou novinu přes Instagram. „26. září si jdu splnit největší sen. Jsem hrdý, že mohu jako první Slovák reprezentovat naši zem v UFC,“ napsal Klein k fotce, na níž drží v ruce smlouvu s věhlasnou asociací.



Obrovský úspěch pro Ľudovíta Kleina i celou slovenskou MMA scénu. Dočkala se totiž prvního zástupce v UFC. Pětadvacetiletý Slovák zaujal největšího obra mezi organizacemi sedmi výhrami v řadě, když poslední tři ukončil tvrdými knokauty. S bilancí šestnácti vítězství a dvou porážek tak dostává šanci poměřit se s bojovníky světové špičky.

„Je to brutální, historický moment! Už nikdy to nikdo nevymaže z historie,“ okomentoval úspěch svěřence Attila Végh. „Když jsem ho poznal jako kluka, viděl jsem, že má obrovský talent a možnost, že udělá pořádky v UFC. Byla to těžká cesta, ale on tam patří.“

Végh neskrýval radost, že i on má obrovskou radost z pokořeného milníku svého bojovníka a podle svých slov si splnil trenérský sen. O soupeři však bohužel prozatím musí mlčet.

Vzhledem k tomu, že slovenský bojovník se na duelu dohodl deset dní před turnajem, je však pravděpodobné, že bude zaskakovat za někoho, kdo musel odstoupit. O žádném bojovníkovi ve Slovákově váhové kategorii, jež byl na turnaji oznámen, však zahraniční média v souvislosti s odstoupením neinformovala.

Premiéru si Klein odbyde na očekávaném turnaji UFC 253, kde proběhnou dvě titulové bitvy. Israel Adesanya si to rozdá s Paulem Costou o pás šampiona střední divize a Dominick Reyes s Janem Blachowiczem o uvolněný titul polotěžké váhy.

Terminátor a Baba Jaga se hádali online: Jsem pro tebe životní zápas, vzkázal Vémola
Video se připravuje ...

Mikuláškovy útoky na Vémolu? Chápu je, dělá maximum, říká Novotný
Video se připravuje ...

Kraus zhodnotil Vémolovu show a slíbil pomoc ve vztahu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud