Hlavní obsah

Obří strojírenský veletrh letos zastoupí jen odborné konference

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Místo zrušeného Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) se letos ve stejném termínu na brněnském výstavišti uskuteční pouze několik odborných konferencí s maximálně stovkami účastníků.

Článek

ČTK to řekl mluvčí Veletrhů Brno Jaroslav Bílek.

V původním plánovaném termínu, tedy v pondělí 5. října, se uskuteční sněm Svazu průmyslu a dopravy, který je už léta spojený právě s prvním dnem konání strojírenského veletrhu. Od pondělí do středy se uskuteční Dny chytré výroby pořádané Regionální hospodářskou komorou Brno, na úterý jsou naplánované dvě konference Elektrotechnické asociace a konference o 3D tisku Fórum aditivní výroby a na středu a čtvrtek pak konference Formy a Plasty.

Ač jsou Veletrhy Brno u všech akcí uvedeny jako partner, ani jednu z nich neorganizují. „Společně s organizátory přinášíme příležitost k navázání nových kontaktů. To by se za normálních okolností dělo na veletrhu. Věříme, že v roce 2021 znovu propojíme špičky průmyslových oborů na Mezinárodním strojírenském veletrhu,“ uvedl ředitel veletrhu MSV Michalis Busios.

Všechny konference jsou přístupné pouze registrovaným účastníkům a mají omezený počet návštěvníků. Obě konference Elektrotechnické asociace jsou určeny pro 100 lidí v sále, budou však přenášeny na internetu.

Přestože akci Dny chytré výroby bude provázet i výstava, rozhodně nepůjde o veletrh. Akce se sice koná v pavilonu P, ale ne na jeho hlavní ploše, pouze v přilehlých konferenčních sálech, využito bode i foyer.

„Na konferencích, jejichž organizátoři vytvořili zajímavý program reflektující aktuální dobu, se bude diskutovat zejména o dalším vývoji jednotlivých strojírenských odvětví. Odborná veřejnost navíc bude mít možnost se po delší době znovu osobně setkat, samozřejmě za dodržení všech hygienických opatření,“ uvedl mluvčí Veletrhů Brno.

Každá z konferencí se bude konat v jiném pavilonu brněnského výstaviště, platí povinnost mít ve vnitřních prostorách nasazenou roušku. Veletrhy také rozmístí stojany s dezinfekcí a posílí úklid se zaměřením na dezinfikování dotykových ploch, jako jsou kliky nebo zábradlí.

Zatímco na Mezinárodní strojírenský veletrh každý rok zamíří okolo 80 000 lidí, letos ve stejném termínu přijde na výstaviště maximálně několik stovek hostů oddělených konferencí.

Reklama

Související témata:

Doporučované