Hned od úvodu se hodně závodilo, takže po první vrchařské prémii na Manínské Tiešňavě se peloton nadělil a v první skupině zůstalo kolem 40 lidí. Jenže cyklisté se nebyli schopni domluvit, takže po druhé vrchařské prémii bylo hlavní pole zase pohromadě.

Poté se oddělil únik dne, v němž byli Kenny Molly a Joel Suter (oba Bingoal – Wallonie Bruxelles), Guillaume Boivin (Israel Start-Up Nation), Martin Haring (Dukla Banská Bystrica) a k nim se ještě dotáhl Michael Kukrle (Elkov – Kasper). Tato pětice si vybudovala náskok až 4 minuty.

Únik byl zlikvidován 15 km před cílem ještě před poslední vrchařskou prémií. Po ní zůstalo na čele závodu kolem 45 lidí, kteří si to rozdali o vítězství.

Ve sprintu byl nejúspěšnější Nico Denz (Sunweb) před ve žlutém jedoucím Jannikem Steimlem (Deceuninck-Quick Step). Třetí skončil Jean Pierre Drucker (Bora-hansgrohe).

Vedoucí postavení si udržel Jannik Steimle, ale pouze lepším součtem umístění před Denzem. Díky aktivitě v úniku si dres nejlepšího vrchaře zítra oblékne Molly. Nejlepší mladíkem i nadále zůstává Andreas Leknessund (Uno-X).

Z českých cyklistů s výjimkou Zahálky a Schlegela, kteří dorazili se ztrátou téměř devíti minut, všichni ostatní, tzn. ostatní z Elkov-Kasper a Lubomír Petruš z Alpecin-Fenix, dokončili stejně jako čtyřicítka dalších se ztrátou jediné sekundy na vedoucí trio. Nejlépe si opět vedl Adam Ťoupalík na 10. místě.

Bártu a Neumana, stejně jako další tři cyklisty, zdržely komplikace v ochranné zóně, takže přestože mírně zaostali, připsali si stejný čas jako většina první skupiny.

Výsledkem dosavadního snažení cyklistů Elkov-Kasper je postavení čtyřech z nich do první dvacítky: 10. Otruba, 11. Bárta, 13. Kukrle a  16. Ťoupalík. Elkov-Kasper se tím posunul na třetí místo v soutěži týmů hned za Deceuninck a Sunweb, na něž ztrácí 39, resp. 37 sekund.

Jakub Otruba je 3. v soutěži do 23 let, 11 sekund za Leknessundem.

Michael Kukrle tím, že byl dnes v úniku, získal 15 vrchařských bodů a je v této soutěži 6. Ovšem na Mollyho ztrácí propastných 40 bodů.

Lubomír Petruš byl jedním ze tří cyklistů Alpecinu, kteří dojeli v první skupině, takže přispěl do týmové soutěže a po této etapě je druhým nejlepším z týmu na 37. místě se ztrátou 1:12 min. na Steimleho.

Zítra se jede z Bánské Bystrice do Žiaru nad Hronom. Na 181 km jsou umístěny tři vrchařské prémie, z toho dvě kategorie "1": 13,1 km a 3,3%, 6,4 km a 5,3%. Z té druhé je po sjezdu do cíle ještě 30 km v nepříliš náročném zvlněném terénu.