Pohodář Willie Nelson. Robert Plant a syn prezidenta Cartera vzpomínají na „dlouhej kouř“ s country legendou

Vydáno 18.09.2020 | autor: redakce

Bývalý americký prezident Jimmy Carter nedávno potvrdil mýtus, podle nějž Willie Nelson kouřil s jeho synem marihuanu na střeše Bílého domu. Na Nelsona a jeho „marihuanový kamion“ s láskou zavzpomínal také Robert Plant.

Pohodář Willie Nelson. Robert Plant a syn prezidenta Cartera vzpomínají na „dlouhej kouř“ s country legendou Foto: Archiv Willieho Nelsona

Ve své autobiografii z roku 1988 americký country zpěvák Willie Nelson napsal, že jednou kouřil marihuanu na střeše Bílého domu se synem amerického prezidenta. V pozdějších rozhovorech se k té historce ale moc vracet nechtěl, a tak se proměnila v další z mnoha mýtů „rock’n’rollu“.

Bizár týdne: Marihuana probudila zpěváka Švihadla na márách

Jenže pravost příběhu nedávno potvrdil sám Jimmy Carter, který byl prvním mužem Spojených států amerických v letech 1977 až 1981. „Nelson tvrdil, že mu společnost na střeše dělal jeden ze zaměstnanců Bílého domu. Ve skutečnosti to ale byl jeden z mých synů,“ řekl bývalý prezident v novém televizním dokumentu Jimmy Carter: Rock & Roll President, který mapuje slabost člena Demokratické strany pro hudbu i Carterovo přátelství s Bobem Dylanem, Willie Nelsonem a dalšími muzikanty.

"Prostě jsme šli pomalu nahoru, dokud jsme se nedostali na střechu. Tam jsme se naklonili naproti vlajce, která stojí před domem," posvětil následně pravost historky sám Chip Carter pro Los Angeles Times. "Pokud znáte Washington, víte, že se k bílému domu sbíhá většina ulic a bulvárů, můžete tam sedět a pozorovat, jak k vám míří všechna ta auta. Je to tam nahoře pěkný,“ dodal Carter mladší, který dovedl neohroženého country zpěváka na střechu Bílého domu 13. září 1980 během koncertní pauzy.

Na „dlouhej kouř“ s Williem Nelsonem nedávno zavzpomínal také zpěvák Robert Plant z Led Zeppelin. „Dostali jsme pozvání, abychom s Williem odehráli několikaměsíční turné. A on tehdy jezdil napříč celou zemí ve svém obřím tour busu a rozdával trávu na potkání. Rozdával celý kamion trávy,“ zasnil se Robert Plant ve svém vlastním podcastu Digging Deep při vzpomínkách na turné, které označil za jeden z nejkrásnějších momentů své kariéry

red, oh
Témata: Willie Nelson, Robert PlantBob Dylan

zavřít