Forskolin - každá zdravá bylina se hodí!

Coleus forskohlii je bylina používaná v tradiční medicíně, která údajně může (zejména u mužů) zvýšit testosteron a zlepšit úbytek tuku. Podíváme se, co říká věda 

ForskolinHlavní bioaktivní složka v Coleus forskohlii se nazývá forskolin. Prostřednictvím forskolinu může doplnění Coleus forskohlii zvýšit testosteron a chránit před rakovinou a záněty. K potvrzení těchto účinků je zapotřebí dalšího výzkumu, protože forskolin se nejčastěji používá jako výzkumný nástroj in vitro nebo mimo tělo, například ve zkumavce nebo Petriho misce. Forskolin tedy může uvnitř lidského těla působit odlišně.

Forskolin zvyšuje buněčné hladiny molekuly zvané cyklický adenosinmonofosfát (cAMP). Zvýšené hladiny cAMP jsou spojeny se zvýšenou rychlostí odbourávání tuků a mohou také zlepšit účinky jiných sloučenin pro spalování tuků.

Na papíře to zní tedy vše skvěle, ale jak je zmíněno výše, je potřeba dalšího výzkumu a potvrzení účinků na lidský organismus. Každopádně Forskolin je stále zkoumán pro jeho účinky na testosteron a spalování tuků a předběžné důkazy jsou slibné. Není ani nijak drahý, takže můžete vyzkoušet, protože každá zdravá bylina se hodí do našeho arzenálu zdraví

Chcete-li doplnit Coleus forskohlii, vezměte 250 mg doplňku, který obsahuje 10% forskolinu, dvakrát denně, v celkové denní dávce 500 mg.

Poznámka pro sypače - podle pověstí, které kolují mezi zkušenějšími uživateli AS, údajně forskolin čistí androgenní receptory. Snažil jsem se hodně hledat u svých zdrojů, ale nemohu potvrdit.

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.