Senioři v Obrnicích dostanou od obce roušky a poukázky na nákup v lékárně
Senioři v Obrnicích dostanou od obce roušky. Zdroj: OÚ Obrnice
Most

Obrnice - Dvacet roušek obdrží každý občan Obrnic ve věku 65 a více let. Shodli se na tom zastupitelé obce na svém zářijovém jednání.

Chtějí tak pomoci nejvíce ohrožené skupině obyvatel v boji proti nákaze koronavirem a nemocí covid-19. Senioři dostanou od obce také poukázky na nákup v lékárně v hodnotě 100 korun. Pomoc se týká 247 obyvatel, vyjde asi na 60 tisíc korun.

Roušky po jejich dodání zhruba za měsíc pracovnice obecního úřadu seniorům donesou domů. Pokud adresáta nezastihnou, může si roušky vyzvednout v Integrovaném centru volnočasových aktivit (ICVA). Distribuce poukázek se uskuteční v prosinci, nezastižení adresáti si pro ně dojdou na úřad.

„Vzhledem k epidemiologické situaci jsme zrušili společenské a kulturní akce, které pro seniory pravidelně pořádáme. Nechceme ohrozit jejich zdraví, nebo je nutit sledovat program v roušce. Když je nemůžeme povzbudit v této nelehké době psychicky, rozhodli jsme jim trochu ulevit alespoň finančně. Dvacet roušek neřeší nijak dlouhé období, nicméně pořád lepší než pět kusů, které seniorům věnuje stát,“ vysvětlil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

V Obrnicích to není první charitativní počin související s pandemií koronaviru. Už od března, v době nuceného přerušení činnosti příspěvkových organizací obce, šily bez nároku na odměnu pracovnice ICVA, místní mateřské školy a další dobrovolnice roušky, které zdarma rozdávaly. Vedle obyvatel Obrnic, zejména právě seniorů, roušky využila také centra sociálních služeb. Šičky jimi obdarovaly i řidiče městské hromadné dopravy. Látky a nitě zakoupila radnice.

Po dobu nouzového stavu obec seniorům nabízela i další bezplatné služby. Například možnost zajištění základních potřeb, nákup základních potravin nebo obstarání léků na předpis formou e-receptů, a to nejpozději do druhého dne od objednávky.

Více informací:
starosta Obrnic Stanislav Zaspal, tel.: 476 118 131, 724 179 647, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru