Zlínský kraj ocenil pracovníky v sociálních službách

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Osm pracovníků v sociálních službách ocenil Zlínský kraj. Pět z nich získalo finanční odměnu 15 tisíc korun, zbylí tři jsou ve vedoucích pozicích, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z krajského tiskového oddělení.

Kraj ocenil ženy i muže, kteří dlouhodobě pracují v sociálních službách, vykonávají povolání nejen na odborné výši, ale také s příkladným lidským přístupem. „Vedle pěti pracovníků sociálních služeb, kteří získali finanční odměnu 15 tisíc korun, byli vyznamenáni také tři lidé v manažerských pozicích, kteří si odnesli dárkové balíčky,“ uvedla Mráčková.

Podle radní kraje Michaely Blahové se letos kvůli koronavirové pandemii naplno projevilo, jak je práce v sociálních službách náročná. „Pocítili to jak pracovníci v přímé péči, tak všichni, na jejichž bedrech starost o klienty spočívala. Jsou to tedy i ti, kdo zajišťují stravování, úklid a další potřebný servis,“ uvedla Blahová.

Podle ní museli pracovníci, kteří nemají zdravotnickou kvalifikaci, začít pracovat v polozdravotnickém režimu. „Museli dodržovat řadu opatření, což zasahovalo do komfortu jejich práce. Velmi si vážím toho, že má toto oceňování velkou oporu u starostů, protože i oni takto pomáhají do společnosti vysílat informaci o tom, jak je zajištění sociální péče potřebné pro život ve městech a obcích. Věřím, že i tato anketa pomáhá posilovat prestiž sociálních služeb a zájem lidí o tuto profesi,“ řekl Blahová, která má na starosti sociální oblast.

Nominace se dočkalo 15 osobností. Komise z nich vybrala pět pracovníků sociálních služeb a tři lidi z vedoucích pozic. Ocenění se dočkali Vratislav Kytlica, pracovník Sociálních služeb Uherské Hradiště a Domova pro osoby se zdravotním postižením Staré Město, dále Jana Mozga, pracovnice Sociálních služeb Uherské Hradiště působící v Domově pro osoby se zdravotním postižením Kunovice Na Bělince, Ludmila Pavelková, koordinátorka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky ze vsetínské pobočky, dále pracovnice Charitní pečovatelské služby Valašské Klobouky Anna Štvrtecká a pracovnice Charity Valašské Meziříčí působící v Pečovatelských službách Kelč Helena Tvrdoňová.

Z vedoucí se dočkal ocenění vedoucí Domova se zvláštním režimem Strom života Jaroslav Forýtek, zdravotní sestra a vedoucí Pečovatelské služby Strání Miroslava Havlíková a vedoucí služby Camino sociální rehabilitace Vsetín Zdeňka Chytilová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x