Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Církve ruší kvůli horšící se situaci s pandemií svá setkání

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 18. září 2020 11:19
Církve ruší kvůli horšící se situaci s pandemií svá setkání

K úspěšnému zvládnutí koronavirové situace může přispět každý. Stačí dodržovat pravidlo 3R, tedy nosit roušky, mýt si ruce a dodržovat dostatečné rozestupy
Autor: Unsplash.com

Praha - Vládní opatření proti šíření koronaviru znovu ovlivňují i život církví. Evangelíci omezují zasedání svého nejvyššího rozhodovacího orgánu a zrušeno bylo plenární zasedání Rady evropských biskupských konferencí. Jednání se bude konat on-line. ČTK to dnes sdělili mluvčí České biskupské konference Monika Klimentová a Jiří Hofman, mluvčí Českobratrské církve evangelické.

Plenární zasedání Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) v Praze, plánované na 25. až 27. září, bylo zrušeno v důsledku zhoršení pandemie covid-19. „Denní nárůst počtu nakažených znesnadňuje cestování do Prahy, některé evropské země po návratu z České republiky zavádí karanténu a mnohé letecké společnosti lety do Prahy zcela ruší,“ uvedla Klimentová.

Vedení CCEE konzultovalo situaci s Českou biskupskou konferencí a Arcibiskupstvím pražským. Vzhledem k zaváděným vládním opatřením se rozhodlo zasedání zrušit, jednání se uskuteční podle programu prostřednictvím videokonferencí.

Ze stejných důvodů rozhodlo vedení Českobratrské církve evangelické, že zasedání celocírkevního synodu bude letos jednodenní. Sejde se v pátek 18. září v Komunitním centru Matky Terezy na pražském Jižním Městě. Řešit má například liturgické otázky, tedy podobu bohoslužby, ale i praktické otázky života církve, mimo jiné detaily postupného přechodu na samofinancování.

Zasedání synodu bývá obvykle třídenní. Zahajuje se bohoslužbou a pokračuje dvěma jednacími dny. Letošní shromáždění bylo připravováno stejně a sejít se mělo už koncem května. Mimořádná opatření v době jarního nouzového stavu jej ale nejprve odsunula na září a nyní při nastupující druhé vlně i významně zkrátila, uvedl Hofman.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)