„Nemocniční triáž sehrála velmi důležitou roli již na začátku pandemie. Řada lidí vstupovala do nemocnice bez roušky, případně by bloudila po areálu a hledala konkrétní ambulanci. Tým zaškolených lidí, dokázal poradit a navíc v případě, že naměřil teplotu informoval příchozího, jak dále postupovat. Všem, kteří zde v zimě, horku, dešti pracovali moc děkuji,“ nechal se slyšet ředitel Slezské nemocnice Karel Siebert.

Projekt Jedu s dobou má u jeho uživatelů velký úspěch.
Projekt Jedu s dobou má u seniorů úspěch, chválí jej i jeho slavní patroni

Doplnil, že skutečnost pomáhající finalistky v soutěži modelek původně vlastně ani netušil a stejně tak podle něj ani nikdo z příchozích, vzhledem k ochraně obličeje rouškou. „Rozhodně jí budu fandit,“ přiznal.

Barbora Hozová brigádu v nemocnici bere jako samozřejmost. „Měla jsem v létě pár nabídek na focení, ale odmítla jsem je. Užitečnější jsem rozhodně v nemocnici, kde jsem se narodila,“ uvedla blondýnka, kterou v říjnu čeká soustředění finalistek a pak slavnostní večer, kde budou vybrány vítězky letošního ročníku soutěže.

Kateřina Šimonková se zapojila do projektu Počítače dětem.  Společně s ní na krnovské radnici předali počítače dvěma místním rodinám také starosta Tomáš Hradil a místostarosta Pavel Moravec.
Finalistka Miss Kateřina Šimonková z Krnova předala rodinám počítače