Mňága i Sto zvířat zahrají venku, Langerová nebude. Hudební kluby reagují na nová nařízení

18. září 2020 13:39

Provozovatelé hudebních klubů v Pardubickém kraji se snaží narychlo uspořádat naplánované koncerty ve venkovních areálech místo uvnitř svých budov. Nutí je k tomu opatření proti koronaviru, která od dneška limitují počty návštěvníků a od soboty provozní dobu.

„Pro nás to znamená, že možná budeme muset zavřít. Dnešní koncert už pořadatelé přesunuli. Další koncerty jsme naplánovali na venkovní prostory, o to se budeme snažit dál. Ale party s dýdžeji jsme zrušili,“ řekl Milan Lipavský z Music clubu Kotelna v Litomyšli na Svitavsku.

Restaurace, bary i kluby nesmí ode dneška pustit dovnitř víc lidí, než mají míst k sezení. Kapacitu k sezení nemá litomyšlský klub moc velkou, limitující je pro něj i od soboty povinná zavírací doba o půlnoci. After party trvají déle.

Musí přát počasí

Koncerty venku se dají pořádat, dokud je ještě trochu hezky, v zimě si to moc Lipavský představit neumí.

M-Klub Vysoké Mýto na Orlickoústecku přesunul koncerty kapel Sto zvířat a Mňágy a Žďorp do amfiteátru, protože očekává velký zájem diváků. Uskuteční se dnes a v sobotu.

„Kvůli nařízením vlády je takřka nemožné dělat koncerty uvnitř,“ řekl vedoucí klubu Vojtěch Sedláček. Při posledním koncertu kapely Sto zvířat přišlo do dlážděného amfiteátru 1300 lidí, dodal Sedláček.

Aneta Langerová nebude

Koncert Anety Langerové v hudebním klubu Žlutý pes se měl konat v pondělí, kvůli limitujícím nařízením nebude. Provozovatel čeká buď na nový termín, nebo zrušení koncertu, v tom případě dostanou lidé peníze za vstupenky zpět. „Prosím, dejte nám ještě nějaký čas všechno vyřešit,“ uvedli provozovatelé na svých stránkách.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související