Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

EDDA CUP do vrchu pokračuje v Jemníkách

O víkendu zavítají jezdci naší největší nezávislé série závodů automobilů do vrchu EDDA Cup potřetí v její historii na trať mezi Jemníky a Bojeticemi na Mladoboleslavsku. Uskuteční se zde letošní sedmý závod této série. Jezdce čeká 2600 metrů dlouhá trať s převýšením 125 metrů.

Ve spolupráci s pořadateli ze společnosti AUCTOR Racing vedené Lukášem Dufkem je připraven závod, do kterého je v současnosti přihlášeno 85 jezdců v kategoriích produkčních vozů, závodních speciálů a historických závodních vozů v osmnácti třídách.


Startovní listina nabízí to nejlepší z EDDA Cupu v čele s první trojicí průběžné celkové klasifikace Miroslavem Černým, Davidem Černým a Edou Paterou. Napínavé závody budou probíhat ve všech vypsaných třídách od nejsilnějších speciálů, kde dojde k dalšímu měření sil mezi Tomášem Koškem a Tomášem Kučerou na Lancerech až po plně obsazený Saxo Cup s největšími favority Tomášem Arnoštem a Jiřím Kaščakem.


V historických závodních vozech by se měl opět postavit na start loňský mistr třídy H +2000 Josef Panožka na Porsche 911, mezi jeho soupeři bude i s vozem stejné koncepce se vzduchem chlazeným motorem vzadu hokejový internacionál a automobilový závodník Stanislav Hajdušek s maratónskou Tatrou 603 GT. Mezi nováčky na startu EDDA Cupu zaujme Ivan Kališ se soutěžní Škodou Felicia.

Program závodu začíná v sobotu ráno v 8:45 první ze dvou dopoledních tréninkových jízd. Po polední přestávce odstartuje startér v půl jedné první vůz do první závodní jízdy. Druhá závodní jízda má naplánovaný start na 15:00.


Konec závodu s předáním pohárů nejlepším v jednotlivých třídách v prostoru depa se předpokládá v 17:30. Časový harmonogram se může podle průběhu akce operativně měnit.


Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Pro informovanost o dění v EDDA Cupu je zdarma na místě distribuován tištěný průvodce sezónou. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.


Zajímavou
podívanou a pěkný motoristický zážitek všem fanouškům závodních automobilů přeje Auctor Racing a organizační tým a jezdci EDDA cupu. Na shledanou o víkendu v Jemníkách.


Jarda Malík 18.9.2020


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar