Šéfredaktor Mikšů: Stěhování nám umožní vybudovat rádio podle našich představ

Šéfredaktor Mikšů: stěhování nám umožní vybudovat rádio podle našich představ
18. září 2020 Události Autor: Dominik Číž

Po čtvrt století existence čekají Radio Proglas výrazné změny. Jednou z nejzásadnějších bude stěhování z dosavadních prostor v budově brněnského Biskupského gymnázia do budovy na Olomoucké ulici číslo 7. Posluchači se také mohou těšit na nové pořady. O chystaných změnách mluvil v dnešním Dopoledne s Proglasem šéfredaktor Pavel Mikšů.

"Stěhování není jen přesun na jinou adresu. Umožní nám rádio znovu promyslet a vybudovat podle našich představ. Budeme mít poprvé kapli, která bude opravdovou kaplí, ne jako ta pro deset lidí, ve které se nyní setkáváme a odkud není možné přenášet. Bude to prostor, který bude zasvěcen modlitbě a bohoslužbám, které z ní budou vysílány," řekl ve vysílání Mikšů. Druhou výraznou změnou by mělo být moderní koncertní studio, dostatečně velké na to, aby v něm mohli být přítomni i posluchači. Proměnou projde i uspořádání vysílacího prostoru. Soustředění všech operací "na jednom prostoru v místnostech, které od sebe budou zvukově odděleny a přitom dobře propojeny" by mělo podle Mikšů umožnit "mnohem komplikovanější konstrukce do vysílání", jako například odbavování telefonátů, nebo živé vysílání mezi regionálními studii bez technických problémů. Vylepšeno bude také zázemí pro hosty pořadů.

Od 1. října dojde i ke změnám v programu vysílání. Dopoledne s Proglasem bude probíhat jako obvykle mezi devátou a půl desátou, následující půl hodina bude vyhrazena vstupům redaktorů s kulturními pozvánkami a reflexemi křesťanských periodik. Ve třináct hodin budou jedny z hlavních zpráv dne, po kterých bude následovat nový, živě moderovaný pořad 13+ s telefonickými rozhovory a krátkými předtočenými materiály, který bude mít ve své režii redakce zpravodajství.

Na novou adresu se bude Proglas postupně stěhovat od října do prosince tohoto roku. Více informací o přesunu naleznete rozkliknutím tohoto odkazu.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony