Hermannová se Slukovou hladce prošly do čtvrtfinále, ostatní české páry na mistrovství Evropy končí

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková postoupily na mistrovství Evropy v Lotyšsku do čtvrtfinále po výhře 21:13, 21:10 nad nizozemským duem Marleen Van Ierselová, Pleun Ypmaová. Další dva české páry vypadly.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto)

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto) | Zdroj: Sport Invest

Šesté nasazené Hermannová se Slukovou, které už mají z kontinentálního šampionátu stříbro a bronz, zvládly páteční osmifinále za 29 minut. O postup do semifinále se v sobotu střetnou s německou dvojicí Victoria Bienecková, Isabell Schneiderová, jež jsou turnajovými čtrnáctkami.

O beachvolejbal je v Česku i kvůli koronaviru zájem. Turnaje lákají také nejzvučnější domácí jména

Číst článek

„Výsledek byl poměrně jednoznačný, ale rozhodně to nebylo nic jednoduchého. Byl to náš první zápas v novém dějišti, jejich už druhý, takže jsme potřebovaly pár bodíků, abychom se rozkoukaly,“ uvedla v nahrávce pro média Nausch Sluková s narážkou na změnu dějiště.

Michala Kvapilová, jež získala stříbro na ME 2017 s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou, vypadla s Michaelou Kubíčkovou v prvním kole play-off a dělí se o 17. místo. Češky měly zápas proti francouzské dvojici Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová dobře rozehraný, ale nezvládly koncovky. V té první od stavu 18:18 nezakončily útok a nezískaly už ani bod, ve druhé promarnily pět setbolů a podlehly 18:21 a 24:26.

Pro mužský pár Jan Dumek, Václav Berčík, kteří se do soutěže dostali z pozice náhradníků, byla konečnou základní skupina. Dumek s Berčíkem prohráli ve skupině i podruhé, v boji o play-off podlehli belgické dvojici Dries Koekelkoren, Tom van Walle 18:21 a 12:21. Stejně jako při své premiéře na ME před dvěma lety v Haagu se dělí o 25. místo.

Po bouři a zrušení celého čtvrtečního programu byl turnaj z Jurmaly u Baltského moře přesunut do náhradního areálu k Rize. Kurty na Majori Beach v Jurmale jsou zaplavené, proto volejbalisté našli azyl v Rukkii Beach Centru, vzdáleném 20 kilometrů od původního dějiště.

Pokračuje se už bez diváků na čtyřech hřištích a ženské finále se uskuteční až v neděli stejně jako mužský zápas o titul.

„To dějiště je úplně jiné. To klasické bylo na pláži, tohle je v industriálním parku, kolem je spousta zeleně. Doufám, že třeba zítra bychom se už mohly vrátit zase na pláž,“ řekla Nausch Sluková.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):
Muži - skupina D:
Koekelkoren, Van Walle (29-Belg.) - Dumek, Berčík (13-ČR) 2:0 (18, 12).

Ženy - play off:
1. kolo: Jupiterová, Chamereauová (22-Fr.) - Kubíčková, Kvapilová (18-ČR) 2:0 (18, 24).
2. kolo: Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Van Ierselová, Ypmaová (20-Niz.) 2:0 (13, 10).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme