Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pokazili operaci: Barborka zemřela v pouhých 24 letech, nemocnice odmítá vinu

Pokazili operaci: Barborka zemřela v pouhých 24 letech, nemocnice odmítá vinu
Zdroj: archiv Facebook
Smutný příběh
Nejsmutnější okamžiky v životě právě prožívá truchlící maminka Denisa (45) ze slovenského Komárna. Přišla o teprve čtyřiadvacetiletou dceru, a to kvůli chybě lékařů. Dívka podstoupila operaci žlučníkových kamenů, která se bohužel nevydařila tak, jak měla. Barborka zemřela den po zákroku v nemocnici v Komárně.

Denisa truchlí nad ohromnou ztrátou. Přišla o svoji jedinou dceru Barborku. Milovaná Barborka absolvovala operaci v nemocnici v Komárně. Dívce šla na operaci kvůli žlučníkovým kamenům. Bohužel den po zákroku zemřela.

Matka viní nemocnici

Pro Nový Čas popsala zdrcená matka, jakou bolest právě prožívá. "Byla moje jediná dcerka, moje všechno. Můj život bez ní nemá smysl," neudržela slzy zničená maminka. Je přesvědčená, že o dceru nebylo v nemocnici dostatečně postaráno. Barborka před sebou měla tolik plánů, byla plná života a v době, kdy si užívala největší lásku v životě, přišla krutá rána.

"Nikdy nebyla nemocná. Neměla žádné problémy se zdravím až do onoho osudného dne. Začala mít šílené bolesti v břiše. Obvodní lékařka ji proto poslala na sono. Tam zjistili, že má kameny a problémy se žlučníkem," vyprávěla Denisa.

Koncem července byla Barborka hospitalizovaná v nemocnici v Komárně. "V neděli ji přijali a v pondělí měla jít na operaci. Nakonec ji však neoperovali a poslali ji do Nových Zámků na magnetickou resonanci, aby zjistili diagnózu," líčila truchlící maminka. Následně měli dceru poslat do Bratislavy na pročištění žlučníkových cest. Po pročištění se po pár dnech vrátila zpět do komárenské nemocnice, kde ji měli operovat.

Okamžiky hrůzy

Po operaci žlučníku byla Barborka umístěna na JIP. "Barborka mi volala, že se necítí dobře a že se jí točí hlava. Měla nízký tlak, a tak jí lékaři dali nohy nahoru. Potom jsem jí v noci psala, to už mi ale neodpověděla," vyprávěla se slzami v očích. Dceři zkoušela volat druhý den ráno, bohužel to bylo marné. "Nezvedala mi to. Volala jsem asi tisíckrát na různá čísla. Pak jsem volala na chirurgii, poté na JIP, zkrátka mi nikdo nebral telefon. Nakonec jsem se dovolala na ARO, kde mi řekli, že má Barborka vnitřní krvácení. Ona jim omdlela a oživovali ji celých 40 minut. Měla oteklý mozek. Lékař mi řekl, že už nebude zdravá. Já jsem jen prosila, že mi to nevadí, hlavně, ať žije," dodala s pláčem.

Příčinu smrti odhaluje pitevní zpráva, podle které Barborce při operaci poškodili játra a v důsledku toho měla masivní krvácení do břicha. Hned nato přišel šok a nakonec i smrt. Nemocnice vinu odmítá, ale Barborčina maminka hodlá bojovat za spravedlnost. "Na základě současných informací nemocnice Komárno vylučuje, že by ze strany lékařů došlo k zanedbání zdravotní péče," uvedla mluvčí nemocnice Martina Pavlíková.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy