DomůAkční nabídkaŠpičkový vlasec pro daleké nahazování: Tenhle vlasec vydrží i pořádný nápor při...

Špičkový vlasec pro daleké nahazování: Tenhle vlasec vydrží i pořádný nápor při prudkém hodu!

- Reklama -

Podzimní lov kaprů patří k těm nejvíce úspěšným obdobím v rybářském roce. Právě v tenhle čas se kapři cpou vším možným, aby co nejvíce nabrali důležité zásoby na blížící se zimu. I když kapři kolikrát na podzim berou fakt „bezhlavě“, tak přesto je pořád nutné myslet na to, že ti největší kapři jsou mazaní jako lišky. Takže mohou snadno rozpoznat lest v podobě našeho návazce. A zejména v čisté podzimní vodě. Pokud ale použijeme nenápadný materiál, pak výrazně zvyšujeme šanci na úspěch. Co tedy použít?  

 

Fluorocarbonový vlasec Giants Fishing Leader Mono FC

Výrobek je dostupný na e-shopu Chyť a pusť za nejnižší cenu na trhu!

O fluorocarbonech toho bylo už napsáno skutečně mnoho, ale ono se není čemu divit. Tenhle materiál je díky svým vlastnostem naprosto jedinečný při lovu velkých a zkušených kaprů. Tenhle materiál od české značky Giants Fishing není „čistokrevný“ fluorocarbon. Ne! Jde o fluorocarbonový vlasec, tedy o navazovací materiál, který spojuje to nejlepší z fluorocarbonu a „běžného“ vlasce. Takže co tenhle materiál vlastně umí?

Co se týče fluorocarbonových vlastností, tak materiál Ginats Fishing Leader Mono FC má velmi dobrou potápivost. To je dáno tím, že tento fluorocarbonový vlasec je až 3x těžší než voda. Díky tomu fluorocarbonový vlasec lehne rychle na dno a ani se nehne! A to ani v tu chvíli, kdy kapři sbírají v blízkosti návazce potravu, takže vytváří proud, který by mohl jiné materiály nadzvednout, takže zkušená ryba by rozpoznala zradu. To u Giants Fishing Leader Mono FC prostě nehrozí. Geniální!

VIDEO: Vše podstatné o materiálu Gaints Fishing Leader Mono FC

Ruku v ruce s touto potápivou vlastností jde i nenápadné zbarvení tohoto fluorocarbonového vlasce. Fluorocarbon je sám o sobě ve vodě těžko rozpoznatelný, díky jeho „výrobnímo postupu“ a použitým materiálům – fluorocarbon je vyroben tak, aby jím lépe procházelo světlo, takže proto je ve vodě takřka neviditelný.

A právě fluorocarbonový vlasec Giants Fishing Leader Mono FC má fluorocarbonovou vrstvu, díky které jde tento materiál velmi blbě vidět i v hodně čistých vodách. Proto z tohoto materiálu dělají rybář rádi návazce na kapry na lokalitách s průzračnou vodou (lomy, štěrkovny), ale i všude tam, kde se na podzim výrazně pročišťuje voda. Super!

Další výbornou „fluorocarbonovou vlastností“ tohoto materiálu je obrovská odolnost. Navazovací materiál Giants Fishing Leader Mono FC je perfektně odolný vůči oděru, takže rybář jej může používat i na kamenitých dnech, anebo poblíž překážek. Tento fluorocarbonový vlasec vydrží i kontakt s podvodní překážkou, proto je dobré jej používat i na těch nejtěžších vodách. Samozřejmostí je ale i pevnost – fluorocarbonový vlasec tak vydrží i zdolávání těch netěžších a nejdivočejších kaprů. Luxus!

Co se týče průměrů (a nosností), tak Giants Fishing Leader Mono FC je k dostání v průměrech 0,40 mm, 0,45 mm, 0,50 mm, 0,55 mm a 0,60 mm. Jednotlivé nosnosti pak jsou 13 kilo, 15 kilo, 18 kilo, 21 kilo a 24 kilo. Tohle fakt vydrží i pořádný nápor!

A jakou nejlepší vlastnost si tento materiál od české značky Giants Fishing vzal od klasického vlasce? Jednoznačně poddajnost! Díky tomu se s tímto navazovacím materiálem skvěle pracuje a výborně se z něho navazují „neviditelné“ návazce na kapry do čisté vody. Takže kromě toho, že se tento navazovací materiál dobře váže k obratlíkům nebo ke kaprovým háčkům, tak se dobře váže i k jiným navazovacím materiálům – třeba ke klasickému vlasci. I proto tento fluorocarbonový vlasec někteří rybáři rádi používají jako předvaz (forfach), protože vydrží i velký nápor při hodu. Fluorocarbonový vlasec se dodává v 50 metrových cívkách, takže z něj můžete udělat desítky návazců, anebo několik předvazů.

Výrobek je dostupný na e-shopu Chyť a pusť za nejnižší cenu na trhu!

Ilustrační foto: Chyť a pusť

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -