Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Golfový US Open vede po polovině Reed, řada favoritů neprošla cutem

Předloňský vítěz Masters Patrick Reed z USA vede po polovině golfový major US Open. Nepříjemné větrné podmínky v Mamaronecku "odneslo" několik elitních hráčů a v čele s Tigerem Woodsem neprošli cutem.

Patrick Reed
zdroj: ČT4 autor: ČTK/AP/John Minchillo
Je nám líto, video expirovalo.
US Open vede domácí Reed

Reed sice trefil jen pětkrát fairway, ale na hřišti Winged Foot předvedl výborné záchranné rány a dobrou krátkou hru. Díky tomu obešel druhé kolo v paru, celkem má skóre -4 a vede o ránu před krajanem Brysonem DeChambeauem.

"Mám dojem, že moje hra je tam, kde má být. Cítím se dobře. Krátká hra je perfektní, což je tady potřeba," řekl Reed, který má díky výkonům v Ryder Cupu přezdívku Kapitán Amerika. "Mám rád náročné podmínky, když je potřeba být na hřišti kreativní," dodal Reed.

Ve druhém kole se projevila náročnost hřiště a pod par se dostali ze 144 hráčů jen DeChambeau, další Američan Bubba Watson a Japonec Hideki Macujama.

Po prvním dnu vedoucí Američan Justin Thomas zahrál tři rány nad par a klesl na dělené třetí místo s odstupem dvou ran za Reedem. Světová jednička Dustin Johnson odehrál pátek v paru a se skóre +3 je na děleném 22. místě.

Bývalý první hráč světa Woods měl po dvou dnech deset ran nad par a poosmé z patnácti posledních majorů, kterých se zúčastnil, neprošel cutem. "Nedokázal jsem přesně drajvovat, což je tady rozhodující," konstatoval Woods.

Cutem neprošli ani jeho krajané Phil Mickelson a loňský vítěz US Open Gary Woodland, olympijský vítěz Justin Rose z Anglie, jeho krajané Tyrell Hatton a Tommy Fleetwood, Němec Martin Kaymer ani Španěl Sergio García.

US Open- po 2. kole:

1. Reed 136 (66+70), 2. DeChambeau 137 (69+68), 3. English 138 (68+70), Thomas (všichni USA) 138 (65+73) a Cabrera (Šp.) 138 (68+70), 6. Kokrak (USA) 139 (68+71).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články