Veselý na úvod kvalifikace turnaje ATP v Hamburku nezaváhal

19. 9. 2020, 12:32
Aktuality 9
ATP HAMBURK - Jiří Veselý vstoupil do dvoukolové kvalifikace antukového turnaje ATP 500 v Hamburku výhrou 6-4 6-4 nad domácím outsiderem Milanem Weltem. O postup do hlavní soutěže se 27letý Čech, jenž po koronavirové pauze vyhrál teprve podruhé, utká s dalším Němcem Möllerem, nebo Rakušanem Hampelem.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

Jiří Veselý letos v únoru vyhrál turnaj v indickém Puné a po Aucklandu 2015 získal druhý titul na okruhu ATP. Pak ho ale přibrzdila koronavirová pauze a po ní zatím marně hledá psychickou pohodu.

Představil na třech akcích, na nichž si připsal jedinou výhru nad Bělorusem Iljou Ivaškem. V dalších třech duelech neuhrál ani set: v Praze na Štvanici prohrál s Rusem Aslanem Karacevem, na US Open nestačil na Francouze Corentina Mouteta a v Prostějově se nechal zaskočit Australanem Aleksanderem Vukičem.


Teprve druhou výhru zaznamenal 72. hráč světa dnes na úvod kvalifikace antukového turnaje ATP 500 v Hamburku, když potvrdil roli favorita proti až 919. hráči světa Milanu Weltovi. Devatenáctiletého Němce porazil bez ztráty podání po setech dvakrát 6-4, když jediné tři brejkboly odvracel v druhém gamu druhého dějství.

O start v hlavní soutěži se čtvrtfinalista z roku 2017 utká s dalším papírovým outsiderem. Narazí na 711. hráče světa Rakušana Lennyho Hampela, který má ve 23 letech na kontě jen pár výher na challengerech. Kvalifikaci turnaje ATP hraje popáté a poprvé mimo domácí území.

V Hamburku mají startovat čtyři hráči Top 10 Rus Daniil Medveděv, Řek Stefanos Tsitsipas, Francouz Gaël Monfils a Španěl Roberto Bautista. Z druhé světové desítky jsou přihlášeni Rus Andrej Rubljov, Argentinec Diego Schwartzman a Ital Fabio Fognini.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 3.854.000 dolarů
sobotní výsledky (19. 09. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Veselý (8-ČR) - Welte (Něm.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Fransoas
Nakonec JV neměl větších problémů než jsem předpokládal.Jsem zvědav co předvede v hlavní soutěži.
Reagovat
makro99
Tak Ted jeste Diego. Odpoledne jsem citil takove chveni.. ale uz nekam zmizelo :)
Reagovat
makro99
Hmm, BB na 5:2, nicht schlecht...
Reagovat
makro99
Double break 5:2! V set uz zacinam verit :)
Reagovat
LordMutademus
Souboj o to, kdo má příšernější outfit. Ani v jednom bych nešel ani vynést odpadky.
Reagovat
LordMutademus
A hrajou i otřesný tenis, ale to je z velké částí dáno, extrémně pomalým povrchem.
Reagovat
peek
Opravte si Expres zprávy u Lehečka si zahraje...:
Máte tam: Jonáš Forejtek na antukovém turnaji Futures na Žižkově porazil 6-4 7-5 Švéda Christiana Lindella
Reagovat
fujtajblick
u popisku Azarenky, že nadělila dva kanáry Svitolině.. Byla to Kenin
Reagovat
Mantra
JV zvládnul zápas, podle průběhu (obrázky jsem neměl) tam nebylo nějaké extra zaváhání (servis neztratil), ale ani demolice jako by očekával laik neznalý situace okolo JV hry, papírově měl hrát řekeneme 6-3 6-2. Na druhou stranu jsem já čekal i TB, čemuž se vyhnul, takže z mého pohledu to zahrál nadstandardně smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist