Jean Dell-Gerald Sibleyras: Ať žije Bouchon!

19. září 2020

Absurdní fraška dvou současných Francouzů o tom, kam až může vést snaha o maximální využití evropských dotací. Poslouchejte do soboty 26. září 2020.

Účinkují: Zdeněk Rumplík, Ladislav Špiner, Romana Chvalová a Petr Dohnal
Připravila: Jana Paterová
Dramaturgie: Jana Paterová
Překlad: Alexander Jerie
Hudba: Petr Mandel
Režie: Otakar Kosek
Natočeno: v roce 2010

Bouchon je malé francouzské městečko. Většina jeho obyvatel se už dávno odstěhovala. Jenom starosta se ho společně se svou sekretářkou a bratrem snaží ze všech sil zachránit a vyždímat z Evropské unie dotace na nejrůznější nesmyslné projekty.

Po příchodu eurokomisařů se pak rozhodne vyhlásit Bouchon dalším státem evropského společenství a sám sebe jeho prezidentem... Rozhlasová inscenace vznikla ve spolupráci s Východočeským divadlem v Pardubicích.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související