INFOSERVIS: Podzimní Srdíčkové dny

INFOSERVIS: Podzimní Srdíčkové dny

 

V pondělí 21. září zahajuje obecně prospěšná společnost Život dětem oficiální tradiční podzimní Srdíčkové dny, které jsou rovněž poznamenané koronavirem, proto v některých městech můžete potkat dobrovolníky i v jiném termínu.

Věříme, že tito dobrovolníci, kteří Vám nabídnout některý z našich sbírkových předmětů, v ulicích opravdu budou. Některé spolupracující školy se obávají pustit v současnosti studenty do ulic a buď realizují sbírku ve škole nebo ji úplně ruší, což samozřejmě chápeme, ale vzhledem k situaci v rodinách s vážně nemocnými dětmi, která je skutečně kritická, nás to velmi mrzí.

Proto všechny moc prosíme, pokud nebudete mít možnost přispět nemocným dětem přímo na ulici, podívejte se na naše webové stránky www.zivotdetem.cz a kupte si některý ze sbírkových předmětů v našem e-shopu. Moc Vám za podporu děkujeme.

Tváří podzimních Srdíčkových dnů je malá Viktorka, která trpí spinální svalovou atrofií. Je to nevyléčitelné genetické onemocnění, při kterém zcela ochabují svaly. Viktorka má vlastně štěstí v neštěstí, protože se na trhu objevil před pár lety drahý lék Spinraza, který dokáže ochabování svalů pozastavit. Po čtyřech dávkách již holčička udrží hlavičku a trochu i tělíčko. Lék se musí aplikovat třikrát ročně a k tomu musí Viktorka taky pravidelně rehabilitovat. Tyto rehabilitace ovšem zdravotní pojišťovny nehradí, proto potřebuje holčička naši pomoc. Peníze z podzimních Srdíčkových dnů poputují na pořízení nejrůznějších rehabilitačních pomůcek, a to nejen pro Viktorku, ale mnoho dalších nemocných dětí, které netrpělivě na naši pomoc čekají.

V měsíci září pokračují online Srdíčkové dny. Ty zářijové jsou pro desetiletého Martínka, který od narození žije s cystickou fibrózou, jedná se o nevyléčitelné genetické onemocnění, které postihuje především plíce. Ty ničí trvalý hustý hlen, kvůli kterému musí chlapec několikrát denně inhalovat. V současné době je Martínek v nemocnici a až se vrátí domů, potřebuje k důkladnému očištění plic přístroj SIMEOX za 185 614 Kč. S pořízením tohoto přístroje chtějí chlapci pomoci online Srdíčkové dny. Přihlaste se na webovou stránku www.srdickovedny.cz a pomozte Martínkovi tento přístroj získat. Za tuto pomoc obdržíte do svých počítačů obrázek našich sbírkových předmětů, ať už srdíčko s naším logem, oblíbená zvířátka či obrázek Dávám srdce dětem.

Budeme Vám velmi vděčni za podporu v tomto složitém roce, kdy naše organizace slaví dvacet let své činnosti. Věříme, že společně to zvládneme a pomůžeme dalším rodinám s vážně nemocnými dětmi, které se bez Vaší laskavé podpory neobejdou. Děkujeme!

Maria KŘEPELKOVÁ, ředitelka o.p.s. Život dětem

 

Informovali jsme také:

Online Srdíčkové dny pro Martínka. Do sbírky se mohou lidé zapojit na internetu po celý měsíc září

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře