Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Novopečená evropská šampionka Satková: Když sestra skočila do vody, rozbrečela jsem se

Teprve osmnáctiletá Gabriela Satková se raduje ze svého prvního velkého seniorského triumfu, když si v pražské Troji nečekaně dojela pro evropský titul. "Největší emoce byly, když dojela Terka (Fišerová), protože dál už nikdo nejel a já jsem věděla svoje umístění. Taky když moje sestra skočila do vody, aby mě objala. To mě vskutku rozbrečelo. A já jsem z toho úplně nadšená," řekla mladičká závodnice, jejíž sestra Martina je veleúspěšnou závodnicí ve sjezdu na divoké vodě a rovněž jezdí i vodní slalom.

Gabriela Satková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Novopečenou evropskou šampionku nepřekvapilo, když viděla, jak se její sestra koupe v cílovém prostoru. "Já jsem tušila, že to bude prožívat, protože je skvělá a je mojí podporou už od malička. Kdyby jela ona a vyhrála by, tak já bych pro ni skočila taky. My to takhle spolu sdílíme," popisovala vřelé rodinné vztahy.

Finálová jízda Satkové sedla, nerozhodila ji ani velká chyba na dvanácté brance. "Bohužel jsem ji minula a musela jsem k ní rychle dopádlovat zpátky, ale naštěstí to taková ztráta nebyla. Stihla jsem se zkoncentrovat a zajet skvělou jízdu," řekla. A pak musela čekat, jak si povedou její soupeřky.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Gabriely Satkové a ohlasy

Když projelo cílem devět z deseti finalistek, začala získávat reálné obrysy nepravděpodobná teorie, že Fišerová může přijít o místo na OH, pokud by Satková vyhrála a česká jednička byla hůře než sedmá. Mladá Češka totiž vedla. "Samozřejmě mi to problesklo hlavou, ale já jsem věděla, že Terka je skvělá závodnice a v tom finále se s tím vždycky popere, jak nejlíp může. Takže jsem spíš počítala, že budu na bedně a že to bude skvělý. A už mi bylo jedno, jestli pojedu na olympiádu, nebo ne," vyprávěla.

To Fišerová si na startu uvědomovala, že jede nejen o úspěch na ME. "Já věděla, že Gabča je první a musím zajet. Tak jsem nesmírně spokojená, že jsem dojela druhá, i když o tři desetiny, ale kolikrát já jsem jí setinky vzala při nominaci... Takže já jsem ráda, že jsem druhá, jedu do Tokia a Gabča vyhrála," pochvalovala si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články