ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Fotbalisté Kladna ztratili dvougólové vedení a České Lípě podlehli na penalty

Sobota, 19. září 2020 16:27

Kladno si dokázalo na domácím stadionu vystřílet dvougólové vedení proti lépe hrající České Lípě vedené zkušený Jiřím Štajnerem, nakonec ale bralo jen bod za porážku 2:3 po penaltách. Soupeř totiž rozdíl ve skóre bleskově smazal a na pokutové kopy byl úspěšnější.

Fotbalisté Kladna ztratili dvougólové vedení a České Lípě podlehli na penalty (Foto: KL)

Už úvod zápasu předeslal, jak se bude utkání dále vyvíjet. Česká Lípa byla fotbalovější, Kladno přehrávala chytrými souhrami a jediným štěstím pro domácí bylo, že se hosté nemohli pořádně dostat do kloudného zakončení. Skóre se tak měnilo až po zajímavé situaci, která vyústila až v nařízenou penaltu! Českolipští hráli dál, přestože jeden z jejich hráčů zůstával ležet na zemi, a tak Štěpán Hanzlík po zisku míče neztrácel čas s jeho zakopnutím a vystartoval vpřed. Těsně za hranicí vápna pak byl faulován Tadeáš Pospíšil a sudí neváhal nařídit pokutový kop.

K němu se postavil právě Hanzlík, který celou akci skvěle založil. Kladenský stoper nezaváhal, poslal brankáře k levé tyči a balón uklidil na opačnou stranu branky – 1:0. Ani vedoucí gól však neposadil domácí na koně. Hosté se dál tlačili, ale do přestávky se prosadit nedokázali.

Poněkud překvapivě tak v úvodu druhé půle odskočilo o druhou branku Kladno! Marek Tóth vyslal zprava střílený centr na vzdálenější tyč, kde byl volný Tadeáš Pospíšil, jenž už nemohl prázdnou bránu minout – 2:0. Rozdíl ve skóre byl však bleskově smazán! Už o tři minuty později se po rohovém kopu vytočil k nechytatelné střele David Halbich – 2:1. O dalších šest minut později pak Halbich obešel vyběhnutého brankáře Martina Vokouna a naservíroval míč Petrovi Petrovi před odkrytou síť – 2:2.

„Vedení jsme měli udržet déle, ale dostali jsme hloupé góly. Kdybychom se u prvního gólu neotáčeli a šli do souboje, tak by nepadl. U druhého gólu jsme špatně odehráli od naší brány, trefili jsme prvního hráče a hned se to tam vrátilo. Výkon z naší strany určitě nebyl povedený, nakonec máme aspoň bod. Neříkám, že je dobrý, ale musíme ho brát,“ hodnotil po utkání trenér Kladna Jan Pejša.

Domácí totiž v posledních dvaceti minutách hry postupně vymizeli ze hřiště a se štěstím se bránili tlaku soupeře, který si šel sebevědomě pro vítězství. Třetí branku ale nepřidal, a rozhodnout tedy museli až penalty.

A ty se vydařily zejména hostujícímu gólmanovi! Kladeňáci měli obrovskou výhodu, když hned v první sérii vychytal Vokoun zkušeného Jiřího Štajnera, v dalším průběhu si ale gólman Tomáš Plechatý poradil jak s Janem Pechrem, tak s Petrem Ježdíkem a dovedl svůj tým k bonusovému bodu.

„Samozřejmě nás to mrzí, když jsme vedli 2:0. Musíme ale respektovat sílu soupeře, který byl pohyblivý i silný na balónu. Byť jsme vedli 2:0, tak to z naší strany nebylo optimální. Klukům to odskakovalo od nohy a celý zápas na nich byla znát nervozita. Máme aspoň bod,“ prohlásil smířlivě Pejša.

SK Kladno – FK Arsenal Česká Lípa 2:3 pen. (1:0)

Branky: 25. Hanzlík (pen.), 47. Pospíšil – 50. Halbich, 56. Petr. Žluté karty: 46. Čížek, 65. Ježdík, 71. Pechr, 79. Donát – 25. Šíma, 89. Zdeňka. Rozhodčí: Trojan – Kolátor, Rouček. Diváci: 180.

SK Kladno: Vokoun – Ježdík, Pechr, Hanzlík, Nosek – Holub (C) – Čížek, Říha, Procházka (66. Růžička), Pospíšil (66. Dejčmar) – Tóth (76. Donát).

FK Arsenal Česká Lípa: Plechatý – Zdeňka, Blažek, Šíma (71. Žižka), Hodač, Baláž, Knejzlák, Halbich, Vacek (76. Malý), Štajner (C), Lakatoš (46. Petr).  


Autor: (fa)



  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze