Plzeň uspěla v Ďolíčku, Ondrášek se uvedl gólem. Baník doma porazil nováčka a má první výhru

Fotbalisté Plzně zvítězili ve 4. kole první ligy na hřišti Bohemians 1905 vysoko 4:1 a druhou výhrou po sobě se posunuli na třetí místo tabulky o bod za vedoucí Slavii. Ostrava ukončila dlouhé čekání na ligové vítězství. Baník porazil nováčka z Pardubic hladce 3:0 a v nejvyšší soutěži vyhrál po 10 zápasech. V utkání Opavy s Českými Budějovicemi gól nepadl.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ondrášek z Plzně se raduje z gólu

Zdeněk Ondrášek z Plzně se raduje z gólu | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Trenér Viktorie Guľa postavil od začátku útočníka Ondráška, který v týdnu přišel z Dallasu. Plzeň do utkání vstoupila aktivně. Ba Louaovu přízemní střelu bez problémů zastavil brankář Le Giang. Domácí poprvé výrazně zahrozili po více než 20 minutách, ale Vaníček zakončil rychlý protiútok těsně vedle tyče.

Stín teplického debaklu: Kučera upřednostnil vášeň k umění, fanoušci Slavie zklamali

Číst článek

Po půlhodině hry se Guľovi sázka na Ondráška vyplatila. Káčer odcentroval do vápna a nová akvizice přesně umístěnou hlavičkou k tyči otevřela skóre. Ondrášek dal v české lize gól po více než osmi letech.

O tři minuty později udeřili hosté podruhé. Kopic nabral velkou rychlost, unikl po pravé straně a přihrál na osamoceného Ba Louau, který nezaváhal. Pojistku mohl po změně stran přidat Kopic, ale Le Giang jeho šanci vychytal. Na opačné straně Květova rána zpoza vápna orazítkovala tyč.

Kopic se nakonec gólu přece jen dočkal. Kalvachovu přízemní střelu vyrazil Le Giang pouze před něj a hostující útočník už měl v 73. minutě snadnou práci. Připsal si první branku v sezoně.

Čtvrtou trefu Viktorie přidal na konci 84. minuty po Kopicově přihrávce zblízka Beauguel. Konečné skóre stanovil o dvě minuty později domácí Vaníček, který po Nečasově nahrávce zužitkoval rychlý brejk Pražanů.

Plzeň zvítězila v Ďolíčku v lize po třech zápasech a celkově neprohrála s Klokany v nejvyšší soutěži popáté za sebou. Venku v lize Viktoria naplno bodovala po třech duelech. Bohemians naopak nevyhráli ve třetím kole po sobě a podruhé za sebou prohráli v nejvyšší soutěži o tři góly.

Baník ukončil čekání

První výhry na domácí půdě se při ostravském angažmá dočkal trenér Luboš Kozel, Baník ve Vítkovicích zvítězil poprvé od loňského listopadu. Pardubice po postupu mezi elitu podruhé ze čtyř kol prohrály a nenavázaly na minulou senzační remízu 1:1 se Slavií.

Sparta i Zbrojovka dostaly zelenou, nedělní program fotbalové ligy se měnit nebude

Číst článek

Ostrava začala odhodlaně a bylo vidět, že je rozhodnuta ukončit dlouhé čekání na výhru. Na trávníku jako by v první půli bylo jen jedno mužstvo. Baník si rychle vynutil územní převahu a do vedení mohl jít ve 22. minutě. Jenže po Kuzmanovičově úspěšném napadání, vybojovaném míči a přihrávce pod sebe Holzer z voleje po zemi nechal vyniknout gólmana Boháče.

Z příležitosti rezultoval jen roh, ale i další velká šance. Jánošův centr hlavičkou poslal Pokorný do břevna a odražený míč Tetour napálil nad bránu.

Ostrava vytrvalou převahu zúročila až po 39 minutách. Fleišmanovo přenesení hry vzorově na prsou zpracoval De Azevedo, vřítil se do pardubického vápna a jeho příhru vzduchem Zajíc trknul hlavou do sítě. Bývalý kanonýr Slovácka si připsal první ligovou trefu za Baník. Za chvíli mohl přidat i druhou, ale po rychlém brejku do otevřené obrany se mu na hranici šestnáctky zamotal míč mezi nohama.

Hosté mezi 32. a 46. minutou sáhli ke třem změnám v sestavě, ale převahu Baníku nepřerušili. Centr aktivního De Azeveda zblízka nekrytý Kuzmanovič špatně trefil hlavou, ale vzápětí Jánošův roh prolétl vápnem až k Brazilci, který v 61. minutě z voleje uklidil balon k tyči.

Až pak se Východočeši více osmělili a vymanili se z velkého tlaku, ale na vývoj utkání už to žádný vliv nemělo. Když byl v 81. minutě navíc vyloučen hostující Prosek po druhé žluté kartě, bylo rozhodnuto.

Skóre mohl navýšit Šašinka, ale přečíslení vyřešil ve vápně špatnou přihrávkou. Už v nastavení ovšem dokázal skórovat z dorážky Tijani a zaznamenal svůj první ligový gól.

4. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 1:4 (0:2)
Branky: 86. Vaníček - 30. Ondrášek, 33. Ba Loua, 73. Kopic, 84. Beauguel. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Vitner - Berka (video). ŽK: Vacek - Hejda, Kalvach. Diváci: omezený počet.

Baník Ostrava - FK Pardubice 3:0 (1:0)
Branky: 39. Zajíc, 61. De Azevedo, 90.+1 Tijani. Rozhodčí: Proske - Blažej, Vlček - Denev (video). ŽK: Černý, Prosek, Jeřábek. ČK: 81. Prosek (všichni Pardubice). Diváci: 5152 (omezený počet).

SFC Opava - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Flimmel - Pechanec (video). ŽK: Mondek, Zavadil - Javorek, Havelka, Kladrubský, Matějka, Králik. Diváci: 2686 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme