Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hradec v boji stoprocentních vyhrál nad Žižkovem 2:0, Líšeň zůstává nadále neporažena

Fotbalisté Hradce Králové vyhráli ve šlágru druhé ligy v přímém souboji dosud stoprocentních týmů o první místo na půdě Žižkova 2:0. Východočeši naplno bodovali i ve 4. kole a vedou tabulku. V druhém sobotním duelu porazila Dukla Praha doma Třinec po obratu 3:1. Stále neporažení zůstávají fotbalisté Líšně. Brněnský celek sérii protáhl i na půdě Jihlavy, kde uhrál remízu 1:1, a je třetí. Vysočina naopak zůstává v ročníku bez výhry. Po předchozích dvou porážkách alespoň poprvé v ročníku bodovala.

Hradec potvrdil, že má v úvodu sezony výbornou formu. "Votroci" na stadionu v Praze na Proseku, kde Žižkov v této sezoně kvůli přestavbě svého areálu hraje domácí zápasy, udeřili dvakrát po hodině hry. V 60. minutě otevřel skóre Záviška a za tři minuty znovu po centru ze strany zvýšil Prekop. Žižkov po třech výhrách ztratil první body v sezoně.

Po dvou klopýtnutích zabrala Dukla, která je největším favoritem na postup mezi elitu. Celek z Julisky sice s Třincem po chybě obrany brzy prohrával, ale ve 14. minutě srovnal tečovanou střelou Kozma a ještě do poločasu otočil stav devatenáctiletý Korejec Kim Sung-pin. V polovině druhé půle pak přidal po brejku pojistku Doumbia. Třinec prohrál i třetí zápas v druholigové sezoně.

Jihlava se ujala vedení v šesté minutě, kdy si hostující obránce Ševčík vstřelil vlastní gól. Brněnský celek srovnal po hodině hry zásluhou Szotkowského. Líšeň v ligovém ročníku stále nenašla přemožitele.

Tabulka je zatím velmi nekompletní, protože několik zápasů bylo odloženo kvůli výskytu koronaviru v několika týmech.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec si po souboji se Žižkovem připsal tři body

4. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Líšeň 1:1 (1:0)

Branky: 6. vlastní Ševčík - 60. Szotkowski. Rozhodčí: Nedvěd - Novák, Šimáček. ŽK: Horák - Ševčík. Diváci: 849 (omezený počet).

Viktoria Žižkov - Hradec Králové 0:2 (0:0)

Branky: 60. Záviška, 63. Prekop. Rozhodčí: Hocek - Mojžíš, Bureš. Bez karet. Diváci: 764 (omezený počet).

Dukla Praha - Třinec 3:1 (2:1)

Branky: 14. Kozma, 32. Kim Sung-pin, 68. Doumbia - 7. Cienciala. Rozhodčí: Dubravský - Matoušek, Volf. ŽK: Kozma, Koval - Foltyn. Diváci: 412 (omezený počet).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články