Česká Lípa: Stará Lada a sídliště propojí chodník

19.09.2020 19:53

Vyšlapaná prašná cesta v současnosti propojuje sídliště Lada s tzv. Starými Lady, částí České Lípy plné rodinných domků. Toto spojení je pak především v podzimních a zimních měsících nedostačující, protože je cesta plná bláta a vody. Město tak plánuje pro obyvatele postavit nový chodník, který obě území pohodlně propojí.

Česká Lípa: Stará Lada a sídliště propojí chodník
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Českolipští radní na svém zářijovém zasedání schválili zadávací podmínky pro výběr firmy, která chodník postaví. Jejím úkolem bude postavit cca 90m dlouhý a 3m široký chodník, který povede od hrany zastávky MHD ve Šluknovské ulici na Ladech až po odstavnou plochu v ulici U Rokle na Starých Ladech. Součástí stavby bude i instalace veřejného osvětlení, předpokládané náklady na stavbu jsou 1,2 milionu Kč. Chodník by měl po svém vybudování sloužit chodcům i cyklistům, pokud vše půjde dobře, měl by být hotový do konce letošního roku.

„Vybudování tohoto chodníku jsem místním obyvatelům slíbila již v loňském roce na základě jejich podnětu. Před výstavbou jsme nejdříve museli získat potřebné pozemky do majetku města, nechat zpracovat projektovou dokumentaci a vyřídit další záležitosti. Všechny tyto procesy bohužel trvají nějakou dobu. Věřím, že do konce letošního roku bude chodník hotový a obyvatelé této části České Lípy se pohodlně a suchou nohou dostanou, kam potřebují,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…