Dobrovolní hasiči se dočkali! Dostali techniku za více než šest milionů
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Most

Ústí nad Labem - V sobotu 12. září se pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje uskutečnilo v Ústí nad Labem finálové kolo hasičských soutěží Tohatsu Fire Cup a Stimax Cup. Při této příležitosti předal hejtman Oldřich Bubeníček dobrovolným hasičům novou techniku za více než šest miliónů korun.

Celkem 27 měst a obcí z Ústeckého kraje obdrželo z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka nové technické vybavení pro jednotky sboru dobrovolných hasičů v celkové hodnotě 6 149 072 korun. Rozdáno bylo 13 motorových stříkaček Tohatsu VE 1500 a 17 dýchacích přístrojů Dräger PSS 4000. Slavnostního předávání se zúčastnili také Martin Klika, 1. náměstek hejtmana, Radim Zábranský, ředitel firmy ZHT Group s.r.o., Jiří Henc, starosta Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústeckého kraje, a další hosté.

2009dobrhas2

Ústecký kraj daroval dobrovolným hasičům stříkačky a dýchací přístroje. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

„Ústecký kraj si práce profesionálních i dobrovolných hasičů nesmírně váží. O tom, jak náročná a záslužná tato práce je, jsme se několikrát přesvědčili při požárech, povodních i jiných mimořádných událostech. I proto se náš kraj snaží hasiče podporovat tak, aby disponovali co možná nejmodernější technikou, která může v mnoha případech zachránit spoustu lidských životů. Každoročně se nám například daří obdarovat dobrovolné hasiče na území našeho regionu novými stříkačkami a dýchacími přístroji. Přál bych si, aby tuto techniku používali jen při tréninku a ne při ostrém zásahu,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

2009dobrhas3

1. náměstek hejtmana Martin Klika (vlevo) a hejtman Oldřich Bubeníček (druhý zleva) se zúčastnili slavnostního předávání hasičské techniky. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Tohatsu Fire Cup je série postupových hasičských soutěží v požárním útoku, které se konají na území Ústeckého kraje. Soutěž je určena pro všechny sbory dobrovolných hasičů. Stimax Cup v běhu na 60 a 100 metrů je pro děti a mládež do 20 let.

2009dobrhas4

Nová technika byla dobrovolným hasičům předána během finále hasičských soutěží Tohatsu Fire Cup a Stimax Cup. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru