Veletrh Zahrada Čech poznamenala epidemie, přišlo o polovinu méně návštěvníků než loni

Návštěvnost zahrádkářského veletrhu Zahrada Čech letos poznamenala epidemická situace, přišlo o 50 procent méně lidí než minulý rok. Během devíti dnů tak přišlo zhruba 45.000 lidí. ČTK to dnes řekla obchodní ředitelka provozní společnosti Michaela Mokrá.

Na největší výstavě věnované zahrádkářům, kutilům, zahradníkům, chatařům a chalupářům na severu Čech mohli lidé vybírat z tradičního sortimentu u téměř pěti set vystavovatelů a prodejců. Veletrh skončil v sobotu večer.

Návštěvníci museli dodržovat preventivní opatření kvůli koronaviru. Zakrytá ústa museli mít při vstupu do pavilónů, často si roušku nechávali i při prohlížení venkovních stánků. U pavilonů byla připravena dezinfekce. Prodejci upozorňovali kupující, pokud se někde vytvořil větší shluk lidí. Omezeny byly letos předváděcí akce u stánků, při kterých se návštěvníci shlukovali.

"Musím pochválit všechny návštěvníky, protože se opravdu chovali disciplinovaně. Dodržovali všechna potřebná nařízení, tím pádem nevznikly žádné problémy," uvedla Mokrá k chování návštěvníků za zpřísněných podmínek na veletrhu.

Nejvíce lidí přišlo tradičně první den, kdy se konalo slavnostní zahájení. V doprovodném programu nechyběla řada hudebních vystoupení, soutěží, jako bylo vyhlášení nejlepšího receptu na sladký či slaný koláč.

Poslední den výstavy časopis Zahrádkář vyhlásil vítěze soutěží v kategoriích Křišťálové jablko, Největší výpěstek a Nejzajímavější kuriozita.

Související

česnek

Zahrada Čech 2019 probíhá v Litoměřicích. Co vás potěší?

V Litoměřicích v pátek odstartoval začal tradiční podzimní veletrh Zahrada Čech. Největší prodejní výstavu pro zahrádkáře, zahradníky a kutily na severu Čech ročně navštíví až 80.000 lidí. Největší zájem mezi návštěvníky je jako obvykle o česnek, který se prodává od 120 korun za kilogram.

Více souvisejících

Zahrada Čech Litoměřice život

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy