Veselý v Hamburku potvrdil roli favorita a kvalifikoval se do hlavní soutěže turnaje ATP 500

20. 9. 2020, 12:39
Aktuality 7
ATP HAMBURK - Jiří Veselý potvrdil roli favorita v dvoukolové kvalifikaci antukového turnaje ATP 500 v Hamburku. V dnešním boji o postup do hlavní soutěže si poradil s Rakušanem Lennym Hampelem, kterého dorazil kanárem.
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

Jiří Veselý letos v únoru vyhrál turnaj v indickém Puné a po Aucklandu 2015 získal druhý titul na okruhu ATP. Pak ho ale přibrzdila koronavirová pauze a po ní zatím marně hledá psychickou pohodu.

Představil se na třech akcích, na nichž si připsal jedinou výhru nad Bělorusem Iljou Ivaškem. V dalších třech duelech neuhrál ani set: v Praze na Štvanici prohrál s Rusem Aslanem Karacevem, na US Open nestačil na Francouze Corentina Mouteta a v Prostějově se nechal zaskočit Australanem Aleksanderem Vukičem.


Dvě výhry po sobě zaznamenal 72. hráč světa až nyní o víkendu v kvalifikaci antukového turnaje ATP 500 v Hamburku, když potvrdil roli proti dvěma outsiderům. Včera uspěl proti devatenáctiletému Němci Milanu Weltovi (919. v ATP) a dnes rovněž bez ztráty servisu přehrál 6-4 6-0 třiadvacetiletého Rakušana Lennyho Hampela (711.).

Do hlavní soutěže Veselý vstoupí lucky loserovi Gillesu Simonovi. S 35letým Francouzem, jenž ve druhém kole kvalifikace podlehl urugayskému antukáři Pablu Cuevasovi, neuhrál ve dvou vzájemných střetnutích ani set, na antuce se však utkají poprvé.

V Hamburku startuje sedm hráčů Top 20, z toho čtyři členi elitní světové desítky Rus Daniil Medveděv, Řek Stefanos Tsitsipas, Francouz Gaël Monfils a Španěl Roberto Bautista.

Nasazená jednička a světová pětka Medveděv se v prvním letošním zápase na antuce utká s Francouzem Ugem Humbertem, v případě výhry narazí na víětez duelu Veselý-Simon.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 3.854.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 09. 2020)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Veselý (3-ČR) - Hampel (Rak.) 6-4 6-0
Sandgren (1-USA) - Albot (Mold.) 6-1 7-6(4)
Cuevas (6-Urug.) - Simon (3-Fr.) 6-4 7-6(2)
Paul (5-USA) - Bublik (4-Kaz.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Lukas to schytal, Pedra Souzu do 1. kola ... pokud by to ale zvládl, ve druhém Bolt/Mmoh, případné finále Creapatte/Chung/Olivo/Gaio ... jako mohlo to být asi horší, bude hodně záležet na tom prvním zápase ...

Zdenda má v prvním kole Francouze Bonziho ... pak vítěz zápasu Rubin/Karlovic, ve třetím případně J.J. Wolf (Pro Vlčka)/Marcora/Lamasine/Ramanathan ... spíš si myslím, že se to nepovede ...

Poprvé hraje kvaldu GS taky Tomáš Macháč, což je super :) Navíc v prvním kole má podobně rankingově postaveného Němce Lenze, poté nic moc antukář Soeda nebo domácí Mpetschi ... ve finále kvaldy Sawfat/Menezes/Troicki/Silva ... je to antuka, kde Tomáš nehraje tak dobře jako na rychlých površích ... ale určitě to mohlo být horší :)

Bylo by super, kdyby se to jednomu povedlo, že ty české turnaje přinesly ovoce, jako třeba v případě Lehečky, Vrbenského :)
Reagovat
Krisboy
Pořád to má v ruce. smile
Reagovat
EllNino
Po kvaldě vyzve Gillese Simona, který se dostal jako LL, dneska prohrál s Pablitem Cuevasem :) ...to jsem tedy zvědav, to bude pinkaná jako řemen
Reagovat
gigin
Na rozjezd Marco Cecchinato. Myslím, že doposud spolu ještě nehráli. Ernesto bude ochuzen o mou podporu live, takže nedokážu odhadnout, jak ho to ovlivní. Ale tak je to mentální titán, zvládli jsme horší věci. IN ERNIE WE TRUST!
Reagovat
EllNino
vyhrál svůj první futures turnaj, dokonce 25k, ve finále porazil přemožitele Jonáše Forejtka Argentince Baeze ve třech setech ... začíná nabírat slušnou formu, škoda, že nevyšlo české finále a Jonáš prohrál, ale i tak úspěšný turnaj, snad to bude mít tuhle vzestupnou tendenci a kluci se brzy dostanou aspoň ne ranking Tomáše Macháče, Zdenka Koláře atd, ať mohou hrát challengery
Reagovat
lvicek
Pekne! V chlapech je to bida, tak snad se to zlepsi.
Reagovat
hluuusa
Taky mam z toho radost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist