Hlavní obsah

Oslabené Brno začalo volejbalovou ligu výhrou nad Lvy

Ačkoli chyběly brněnským volejbalistům dvě opory, dokázali v úvodním kole extraligy zaskočit pražské Lvy. Zraněný nahrávač Luan Duc Truong i univerzál Daniel Římal jen sledovali vítězství 3:0 po třech těsných koncovkách nad soupeřem, s nímž na jaře před pandemií koronaviru soutěž ukončili, a který vyhlásil útok na titul.

Foto: Lvi Praha

Osmatřicetiletý volejbalový blokař Jiří Král, který působil v Itálii, Řecku, Turecku a ve Francii.

Článek

"Já jsem to osobně moc nepředpokládal, vstupy do sezony nám většinou moc nevycházely. Museli jsme bohužel nahradit Pepu a Dana Římala, ale dneska Martin Licek a Víťa Jakubec předvedli skvělý výkon. Všichni kluci ale bojovali a šli si za výhrou," uvedl kouč Ondřej Marek.

Lvi místo společné přípravy měli hráče v karanténě a projevila se jejich nesehranost, stejně jako u dalšího favorita soutěže Dukly Liberec. Ta prohrála derby v Ústí nad Labem 2:3. Velký podíl na překvapivém výsledku měl střídající Koloušek, který dvěma kvalitními servisy rozhodl pátý set.

Naopak účastník Ligy mistrů Karlovarsko zdolalo bez problémů Příbram. "Máme za sebou úspěšný start do sezony. Snažili jsme se hrát bez chyby na servisu i na útoku a k tomu se přidala dobrá obrana. S tím jsem spokojen. Výhra 3:0 je super, ale rád bych viděl svůj tým agresivnější," řekl kouč karlovarského týmu Jiří Novák.

Dnes odehrají první zápas po sedmiměsíční pauze volejbalisté Ostravy a Kladna, zbývající dva duely 1. kola Zlín - České Budějovice a Odolena Voda - Beskydy se budou hrát později. Ve Zlíně již tento čtvrtek.

Reklama

Související témata: