Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Vanda Janda řekla, jak probíhá příprava na přehlídku: Sam Dolce radí, co obléct

Vanda Janda řekla, jak probíhá příprava na přehlídku: Sam Dolce radí, co obléct
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 9 fotografií
Móda
Slovenská módní návrhářka Vanda Janda naposledy uspěla na Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Přehlídka inspirovaná její babičkou uchvátila všechny příchozí hosty. Vanda Janda nám prozradila, jak dlouho se na poslední přehlídku připravovala. Pokud plánujete vyrazit na nějakou podobnou událost a nevíte, co obléci, máme pro vás rady od stylisty Sama Dolceho.

Mladá a talentovaná návrhářka Vanda Janda je aktuálně jednou z nejvýraznějších tváří v tuzemském odvětví módy. Její výrazné modely zaujaly nemálo lidí. Vanda přitahuje čím dál větší pozornost okolí. Před nedávnem například zazářila na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, kde předvedla novou kolekci. Na přehlídku dorazila řada známých českých tváří a věděly, proč přijít. Kolik času zabere se na takovou módní přehlídku připravit? A jak se na podobnou událost ošatit?

Jak se připravuje Vanda Janda

Přehlídky Vandy Jandy jsou vždy skvostné a plné pozoruhodných modelů. Poslední přehlídka Vandy Jandy byla úchvatná. Všechny tak jistě překvapí, že se Vanda na přehlídku připravovala jen pár týdnů před velkým finále. "Bylo to dost krátké období v kontrastu těch ostatních dvou, které jsem dělala předtím. Trvalo nám to asi pět týdnů, ale pomáhalo mi strašně moc lidí. Měli jsme zapojenou i salónovou výrobu a fabrikovou. Hodně mi pomáhal Boris Král, který je můj dvorní krejčí. Potom mnoho asistentek a stážistek, takže jen díky nim jsme to zvládli za tak krátkou dobu," prozradila Vanda pro eXtra.cz.

A na jaký model z poslední kolekce je Vanda nejvíce hrdá? "To asi nemůžu povědět takhle konkrétně, protože celá kolekce byla věnovaná mojí babičce. A každý outfit byl inspirován konkrétním outfitem ze života. Asi globálně jsem spokojená se všemi, protože všechny pro mě symbolizují jistou věc," vysvětlila slovenská návrhářka.

Někoho možná napadne otázka, na kolik takové pěkné šaty vyjdou. Prozatím to neví ani sama Vanda. "Zatím přesně nemáme dané ceny. A přiznám se, že to téměř nedržím v hlavě. Brzy budou nabídky na e-shopu, tak tam se to mohou lidi dozvědět. Modely jsou z kašmíru, hedvábí, jsou to věci, které zabraly hodně času. Většina z nich se vytvářela celé to období a pracovali na nich dva, tři lidi. Nejdražší zřejmě budou péřové šaty, které vyráběly holky ve čtyřech lidech celé čtyři týdny," přiblížila Vanda. Jak to na přehlídce Vandy Jandy vypadalo, se podívejte ve fotogalerii.

Sam Dolce radí

Pokud plánujete v nejbližší době vyrazit na podobnou módní akci, máme pro vás pár tipů od stylisty a vizážisty českých celebrit Sama Dolceho. Sam radí lidem, kteří absolutně netuší, co si na takovou módní přehlídku obléci, aby dali prostor své fantazii. "Důležité je, aby vynikla individualita každého z nás. V čem se my cítíme fajn, to bychom měli dát navenek. Taky můžeme povolit uzdu fantazii a odpoutat se od běžného pracovního života, jak chodíme denně do práce. Můžeme se bavit, sledovat trošku módu a dát tam vlastní iniciativu," vzkázal Sam Dolce.

"Móda je spjatá s různými tématy. Jak vypadáme, tak na nás reaguje i okolí. Když chceme, aby okolí reagovalo pobouřeně, půjdeme provokativně," doplnil Sam.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy