Sekýrnice Emily ze seriálu Gilmorova děvčata našla elixír mládí. V jednom kasovním trháku to navíc slušně rozjela

od Šárka Blahoňovská
< 1 minuta čtení
gilmorky emily rory
gilmorky emily rory

Nekompromisní babička s dokonalým životem v přepychu. Takto známe americkou herečku Kelly Bishop ze seriálu Gilmorova děvčata. Byla to její jediná úspěšná role. Jak dnes tato žena vypadá?

Mladá Kelly se vždy toužila stát tanečnicí. Po dětství stráveném v americkém Coloradu se jí sen splnil, a v osmnácti letech to dokonce dotáhla až do New Yorku.

Pracovala u baletní společnosti a v roce 1967 se dostala až na samotnou Broadway.

Na divadelních prknech byla úspěšná

První větší úspěch zaznamenala v muzikálu A Chorus Line, kde ztvárnila postavu Sheily a získala za ni řadu ocenění.
Její divadelní kariéra tím ale neskončila, protože se objevila ještě v mnoha hrách.

Na filmovém plátně jí byly zpočátku určeny role matek. S předchozí taneční zkušeností není vůbec divu, že se objevila ve slavném filmu Hříšný tanec.

Jako paní Housemanové, mamince Baby, se jí sice ve filmu moc prostoru nedostalo, tanečně to ale ve slavné závěrečné scéně rozjela s představitelem mladého zbohatlíka Neala.

Proslavila se až rolí babičky

Nejvýraznější postava ale přišla až v roce 2000 v oblíbeném rodinném seriálu Gilmorova děvčata.

Tentokrát už ji tvůrci přiřadili roli babičky Emily Gilmorové. Jako žena dobrých mravů si potrpěla na komfort a úroveň všeho, co se kolem ní objevilo.

Zahrála si ve všech sedmi sériích a také v čtyřdílném pokračování z roku 2016, tady už ovšem bez svého seriálového manžela v podání Edwarda Herrmanna, který se natáčení nedožil.

Dnes šestasedmdesátiletá herečka umí stárnout s grácií. I přes několik vrásek v obličeji navíc si zachovala svůj šarm. Podíl na tom nepochybně má i její záliba v pilates a turistice.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články