Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Třinec zahájil extraligu loupeží v Karlových Varech, řádila druhá formace

Poslední korunovaný mistr otevřel letošní extraligový ročník vítězně. Hokejisté Třince totiž uspěli v Karlových Varech, které zdolali 5:2. Dařilo se zejména členům druhého útoku - bratři Ondřej a Michal Kovařčíkové jednou skórovali, Polák Aron Chmielewski přidal dvě asistence. 

Hokejisté Třince se radují z gólu v Karlových Varech
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Třinečtí nastoupili překvapivě bez útočníka Filipa Zadiny. "Má zranění v horní části těla, které si způsobil při tréninku. Mimo hru bude čtyři až šest týdnů," potvrdil trenér Václav Varaďa.

V sestavě Energie se naopak objevil Hladonik, kmenový hráč Ocelářů. Hned v úvodních vteřinách zamotala první domácí formace hlavu třinecké obraně a moc nescházelo, aby střela Fleka skončila za zády Štěpánka.

Nakonec skóre otevřel ve 4. minutě při oslabení domácích za prohřešek brankáře Novotného Michal Kovařčík, jehož opakovaná střela skončila těsně za brankovou čarou.

Už za 39 sekund bylo vyrovnáno: Flek u zadního mantinelu obral o puk Musila a po následných zmatcích v hostující obraně překvapil přízemní střelou i strážce hostujícího brankoviště Štěpánka. Vrátit vedení mohl na stranu Severomoravanů ve 14. minutě Hrňa, ale Novotný jeho střelu kryl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec

Hráči z lázeňského města šli do vedení ve 22. minutě poté, co se po Mikúšově přihrávce trefil z bezprostřední blízkosti Beránek. Až do poloviny druhého dějství držel akcie domácích vysoko především Novotný, který předvedl několik výborných zákroků. Z nich vynikl zejména výborný skluz, jímž zneškodnil střelu Draveckého.

Ve 34. minutě se zápas na několik minut zastavil. Po ataku Stránského právě na Novotného na úrovni brankoviště využil rozhozené obrany Kundrátek a od modré čáry vyrovnal. To se však vůbec nelíbilo domácí střídačce a kouč Pešout požádal o trenérskou výzvu. Po dlouhé odmlce byla nakonec branka uznána z důvodu nefunkčnosti videozařízení.

"Při zkoumání videa jsme vypadli ze zápasu. Bohužel gól byl uznán a od té doby jsme již tahali za kratší konec, což vyústilo i ve vedoucí branku Třince. Když se tak silný soupeř dostane do vedení, tak tlačit se do něj je extrémně složité. A na to už jsme dnes bohužel sílu neměli," řekl asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

Poté, co Černoch po efektní kombinaci třetí formace střelou z první Štěpánka nepřekvapil, miska vývoje zápasu se převážila zase na druhou stranu. Ve 38. minutě vývoj otočil Ondřej Kovařčík, jenž využil nezištnou Kundrátkovu přihrávku.

Naděje na vyrovnání se naskytla Karlovarským po třinecké sérii vyloučení a půlminutové přesilovce pět na tři, při které si však větší příležitost nevytvořili.

Utkání ve prospěch Ocelářů se definitivně rozhodlo ve chvíli, kdy ve 49. minutě po krásné kombinaci na jeden dotek navýšil vedení Doudera. Po zbytek základní hrací doby si hosté již výsledek s přehledem pohlídali a při power-play Energie dal v 59. minutě definitivní podobu výsledku do opuštěné branky Dravecký.

"Věděli jsme, s čím na nás přijdou. S Karlovými Vary máme za poslední dobu výbornou bilanci a jsme rádi, že jsme zase vyhráli," pochvaloval si hostující obránce Tomáš Kundrátek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Flek, 22. O. Beránek (T. Mikúš) - 4. M. Kovařčík (Martin Růžička, M. Doudera), 34. Kundrátek, 38. O. Kovařčík (Kundrátek, Chmielewski), 49. M. Doudera (Chmielewski, O. Kovařčík), 59. Dravecký (Hrehorčák). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 1707 (omezený počet).

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Kotvan, Plutnar, Graňák, Zábranský ml., M. Rohan, Weinhold - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, T. Mikúš, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, Jašek, Raška - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články