20. září 2020 • 19:05

Plíšková ovládla české semifinále v Římě, Strýcová má titul z deblu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková porazila v českém semifinále na antukovém turnaji v Římě 6:2, 6:4 Markétu Vondroušovou. V pondělí bude čtvrtá tenistka světového žebříčku obhajovat loňský titul ve finále proti Rumunce Simoně Halepové. Už dnes oslavila triumf v italské metropoli ve čtyřhře Barbora Strýcová.



Favorizovaná Plíšková si v dnešním zápase na Foru Italicu pomohla šesti esy a porazila Vondroušovou i podruhé v kariéře. V generálce na přeložené Roland Garros si osmadvacetiletá česká tenistka zahraje po lednovém vítězství v Brisbane o druhý titul v sezoně a celkově o 17. v kariéře.

S aktuální světovou dvojkou Halepovou má Plíšková negativní bilanci 4:7, ale poslední dva vzájemné duely loni vyhrála. Nejvýše nasazená rumunská tenistka dnes udolala po více než dvouhodinové bitvě Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:3, 4:6, 6:4 a vyhrála na okruhu WTA již třináctý zápas v řadě. Do italské metropole přijela jako šampionka srpnového turnaje Prague Open a před dlouhou koronavirovou pauzou v únoru vládla v Dubaji.

Strýcová a její tchajwanská parťačka Sie Šu-wej dnes v Římě získaly letošní čtvrtý společný titul na WTA Tour. Nejvýše nasazený pár ve finále porazil 6:2, 6:2 německo-rumunskou dvojici Anna-Lena Friedsamová, Raluca-Ioana Olaruová.

Strýcová se Sie Šu-wej navázaly v italské metropoli na skvělou formu z úvodu sezony. Před koronavirovou pauzou ovládly turnaje v Brisbane, Dubaji a Dauhá, jedinou porážku utrpěly ve finále Australian Open. Celkem letos vyhrály 21 z 22 zápasů, na US Open ani jedna z nich nestartovala.

Čtyřiatřicetiletá Strýcová si dnes připsala 31. deblový titul v kariéře, dva turnaje vyhrála také ve dvouhře.

Ve finále je také nejvýše nasazený Novak Djokovič, jenž v semifinále zdolal po více než dvou hodinách 7:5, 6:3 Caspera Ruuda z Norska. Srbský favorit bude v pondělním finále usilovat o rekordní 36. titul z turnajů kategorie Masters. Jeho soupeřem bude vítěz semifinále mezi Kanaďanem Denisem Shapovalovem a Argentincem Diegem Schwartzmanem, který v sobotu překvapivě vyřadil Španěla Rafaela Nadala.

Karolína Plíšková v Římě porazila Markétu Vondroušovou
Karolína Plíšková v Římě porazila Markétu Vondroušovou

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži (dotace 3,854.000 eur):

Dvouhra - semifinále:

Djokovič (1-Srb.) - Ruud (Nor.) 7:5, 6:3.

Ženy (dotace 1,692.169 eur):

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (2-ČR) - Vondroušová (12-ČR) 6:2, 6:4, Halepová (1-Rum.) - Muguruzaová (9-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Sie Šu-wej, Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Friedsamová, Olaruová (Něm./Rum.) 6:2, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud