Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Krádež v českém MMA? Bývalý boxer Pála zuří: Novotný mu přetáhl talentovaného bojovníka

    Hlavní tváře organizace Oktagon MMA: Pavol Neruda a Ondřej Novotný | foto: Instagram

    Dlouho nebylo na české MMA scéně takhle dusno! Důvodem je nedávný přestup zápasníka Tadeáše Růžičky (22), talentovaný zápasník se stal novou akvizicí tuzemské elitní organizace Oktagon MMA, v jejímž čele stojí Ondřej Novotný (43). Růžičkův transfer nepříjemně překvapil bývalého špičkového boxera a dnes promotéra konkurenční organizace I Am Fighter (IAF) Ondřeje Pálu (35). Ten tvrdí, že Růžička a ještě jeden „ukradený“ zápasník mají s jeho organizací stále platnou smlouvu a podle ní by měli pod hlavičkou IAF ještě několikrát zápasit.

    Organizace Oktagon MMA na své nedávné tiskové konferenci představila jako novou posilu Tadeáše Růžičku. Talentovaný zápasník okouzlil fanoušky bojových sportů na nedávném netradičním turnaji Oktagon Underground, kde ve váhové kategorii do sedmdesáti kilogramů nenašel přemožitele.

    Zatímco Růžičkovi fanoušci jásají, protože jejich oblíbený zápasník dostal šanci zápasit v největší tuzemské organizaci a posouvat se v kariéře dál, bývalý skvělý boxer Ondřej Pála rozhodně neskáče radostí do stropu.

    Pála je totiž společně se zkušeným zápasníkem Petrem Ondrušem promotérem nedávno vzniklé organizace I am Fighter, pod jejíž křídla Tadeáš Růžička patřil a podle Pály stále ještě patří. 

    „Jeden z promotérů Oktagonu Ondřej Novotný mluvil na tiskové konferenci o tom, že došlo k dohodě mezi jeho organizací a I Am Fighter. Jediná dohoda, ke které došlo, je ta, že může toto říct. Promotéři I Am Fighter v případě Tadeáše Růžičky souhlasili s tím, že se bude moci zúčastnit speciálního turnaje Underground, na dalším souboji u konkurence se ale i přes jednání s jeho trenérem Andrém Reindersem nedomluvili,“ uvedl promotér Ondřej Pála v tiskové zprávě.

    Ondřej Pála je bývalý vynikající boxer a dnes hlavní promotér organizace I Am Fighter.

    Kromě Tadeáše Růžičky organizace Oktagon MMA podle Pály podobným způsobem z IAF přetáhla ještě jednoho zápasníka, Vladimíra Lengála.

    „Oba bojovníci mají u I Am Fighter stále platnou smlouvu ještě na dva a tři zápasy s tím, že s ohledem na koronavirovou krizi lze podle právních zástupců kontrakty končící 31. prosince 2020 o dobu, kdy nebylo možno pořádat turnaje, prodloužit do roku 2021,“ dodává Pála.

    „Ani jednomu ze zápasníků nechceme dělat problémy a bránit jim v kariérách, jde nám o dodržování obchodních principů a dohod. A také o kontinuitu jednání, kdy by v určité chvíli měli zasednout k jednomu stolu nejvyšší představitelé obou stran, nikoliv prostředníci. Věříme, že zástupci Oktagonu tyto principy ctí též a najdeme společnou dohodu, která bude nejlepší možnou v první řadě pro oba skvělé zápasníky,“ dodal bývalý skvělý boxer, jehož jistě nečekaná ztráta dvou zápasníků velmi mrzí.

    Tadeáš Růžička je velmi talentovaný zápasník a nová akvizice organizace Oktagon MMA.

    Novotný: S Pálou jsme o tom mluvili...

    Redakce Expres.cz požádala o vyjádření i šéfa organizace Oktagon MMA Ondřeje Novotného.

    „My jsme to řešili s Ondrou Pálou i s Tadeášem Růžičkou a jeho novým managementem, myslím, že je to spíše na nich. My jsme si k tomu něco řekli, a jestli kluci chtějí k tomu dávat prohlášení, já tu potřebu necítím. Z mého pohledu to jde mimo mě. Jestli mají spolu smlouvu, musí se nějak vypořádat asi, ale já se k tomu více vyjadřovat nechci,“ řekl nám Novotný.

    Ondřej Novotný, šéf Oktagonu

    Není to poprvé, co organizace Oktagon MMA takto přetáhla zápasníky od konkurence. Nejznámějším a nejtřaskavějším přestupem byl jednoznačně transfer nejpopulárnějšího českého zápasníka Karlose Vémoly.

    Ten začátkem roku 2019 opustil XFN, kde vybojoval pás. Vémolu poté následovalo několik dalších ranařů, například Muradov či Dvořák.

    Šlo ale o úplný jiný případ než u Růžičky. Organizace, v jejímž vedení stál bývalý kickboxer Petr Kareš, se tehdy potýkala s velkými finančními problémy. Dodnes se mluví o tom, že XFN dluží zápasníkům nemalé částky. 

    To organizace IAF je naopak na vzestupu a ráda by se v budoucnu stala alespoň zdravou konkurencí pro Oktagon. To půjde ale těžko, když ti nejlepší budou k utíkat rivalovi...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:00 pondělí 18. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      41
    • Trapas
      36
    • Sladký
      30
    • Tvl
      29
    • Cože
      28
    • Super
      27
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...