Jaké novinky přináší podzimní Zoner Photo Studio X?

21. 9. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zoner Software)
Program pro správu a úpravu fotek Zoner Photo Studio X se v podzimní aktualizaci zaměřuje zejména na modul Vyvolat a přináší lokální úpravy barev, novou Luma křivku a více variant úprav u jedné fotky.

Změny barev i lokálně

Barvy lze s podzimní aktualizací nově upravovat i jen v části vyvolávané fotky. V Zoneru totiž lokální nástroje obohatili o Tonální křivku, Barevné korekce a volbu intenzity krytí masky.

Různé varianty jedné fotky

Nyní mohou uživatelé vyzkoušet mnoho verzí úprav, aniž by bylo potřeba fotky duplikovat. Stačí vytvořit variantu fotky, v podstatě virtuální kopii, která nezabírá téměř žádné místo na disku. Původní fotka může zůstat se základními úpravami, jednu variantu upraví preset a další doladí barevné tónování. Vše je zároveň přehledné díky možnosti pojmenování variant a přiřazení hvězdiček a popisků.

Volitelná intenzita presetu

Presety jsou oblíbenou funkcí Zoner Photo Studia X, nemusí ale za každých okolností stoprocentně odpovídat představě fotografa. Nová verze programu proto přináší možnost ovládání intenzity presetu, kdy se uživatel sám rozhodne, do jaké míry chce preset aplikovat.

Nová Luma křivka

V podzimní aktualizaci přichází také nová Luma křivku, která při úpravě fotky lépe zachovává původní úroveň saturace barev. Funkci uživatel ocení třeba u portrétů, kde nechce ovlivnit sytost pleťové barvy. Mezi křivkami lze navíc jednodušeji přepínat a zadávat ručně hodnoty bodů.

Automatické srovnání linií

Část práce za fotografa nyní odvede automatické srovnání linií. Funkce vyvinutá ve spolupráci s Vysokým učením technickým v Brně rozpozná linie na fotce a podle nich fotku narovná. Inteligentní mód navíc sám vyhodnotí, do jaké míry je vhodné úpravu aplikovat, aby nedošlo k příliš výrazné deformaci obrazu.

Orientace v provedených úpravách

Nepatrnou, ale zato velmi užitečnou novinkou je indikace provedených úprav ve fotce. Všechny použité nástroje, křivky a barevné úpravy jsou nově označeny viditelným bodem. Uživatel tak okamžitě zjistí, co už na fotce pozměnil.

Vylepšené fotopředměty 

V modulu Vytvořit program reaguje na podněty zákazníků a přináší nová rozložení stránek nebo rychlé sestavení fotoknihy pouhým přetáhnutím fotek z filmového pásu. Zoner Photo Studio X šetří kromě času i peníze, protože si zákazníci mohou nově zakoupit více předmětů za jedno poštovné.

Zoner Photo Studio X si je možné zdarma vyzkoušet po dobu jednoho měsíce. Uživatelé, kterým už vypršela zkušební lhůta, mají možnost vyzkoušet novinky po dobu 15 dní.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Více než třetina českých firem plánuje zvýšit investice do vývoje softwaru zaměřeného na člověka

23. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Progress Flowmon)
Průzkum společnosti Progress mezi technologickými profesionály po celém světě se zabýval rostoucím významem vývoje softwaru, který do centra zájmu staví samotného uživatele. Účelem průzkumu bylo zmapovat aktuální přístupy a úroveň připravenosti firem při vývoji aplikací zaměřených na člověka. Zejména s ohledem na rostoucí význam tématu zajištění přístupnosti. Čtěte více

Jarní Zoner Photo Studio X se soustředí na podporu HDR

18. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zoner Software)
Nejoblíbenější český editor na úpravu fotek přichází s plnou podporu práce s HDR fotografií. Od jarní aktualizace je tak možné využívat plného dynamického rozsahu moderních monitorů podporujících HDR obsah. Uživatelé se však dočkají i dalších nových funkcí pro úpravy snímků i videí a řadou dalších vylepšení. Čtěte více

Rok 2023 potvrdil kontinuální růst počtu zranitelností

8. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: GFI Software)
Podle aktuálních údajů z katalogu zjištěných zranitelností CVE bylo v loňském roce zjištěno rekordních 29 065 zranitelností, tedy o 12,6 % více než v roce 2022. K výrobcům s největším počtem zranitelností se zařadili Google, Microsoft a Adobe, nejohroženějším softwarem zůstávají operační systémy, zejména ty mobilní. Čtěte více

ASBIS CZ se stal distributorem softwaru ABBYY

4. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ASBIS CZ)
Navázání této spolupráce mezi ABBYY a ASBIS CZ umožní zákazníkům vybírat z nabídky řešení vytvořených speciálně pro podniky, které chtějí zvýšit svoji efektivitu a využít AI k automatizaci ve velkém měřítku. ASBIS CZ je připraven poskytnout zákazníkům také servis a podporu při výběru a nákupu produktů. Čtěte více