Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Psychika jde nahoru. Máme čtyři super lajny, chválil Orsava sestavu Hradce po druhé výhře

Podařený vstup do hokejové extraligy má za sebou útočník Jakub Orsava z Hradce Králové. Ve čtvrtek vstřelenou brankou a dvěma asistencemi přispěl k výhře 5:1 v Českých Budějovicích a v neděli se podílel proměněným trestným střílení a přihrávkou na vítězství v Litvínově 4:2.

Hráči HK Mountfield se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Na startu soutěže je Orsava druhý v bodování za libereckým obráncem Ladislavem Šmídem, který stihl nasbírat už šest bodů za jednu trefu a pět asistencí. "Je to jedno, kdo dá góly. Je to týmový sport a máme šest bodů. Mě to samozřejmě těší, když týmu pomůžu nějakým gólem nebo vytvořím šanci. Psychika jde potom nahoru. Máme ale čtyři super lajny a příští zápas to zase může rozhodnout nějaká jiná pětka," uvedl po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Hradec Králové

V minulém ročníku, který začal v Kometě Brno a na konci ledna zamířil do Hradce Králové, si připsal v 52 zápasech včetně play-off 18 bodů za devět gólů a stejný počet asistencí, tedy nejméně za poslední čtyři roky. "Minulou sezonu bych nejradši vymazal," podotkl devětadvacetiletý odchovanec Šumperku, který hrál v extralize i za Třinec, Pardubice a Mladou Boleslav.

Tým nakoplo vítězství v Českých Budějovicích

Byl rád, že Východočeši zvládli i druhé vystoupení venku. "Odvážíme si důležité tři body. Jsme rádi, že nám ty první dva zápasy vyšly. K těm šesti bodům nám hodně pomohl Mazi (brankář Marek Mazanec). Je to důležité, ale přeci jen sezona je dlouhá, tedy doufáme, že bude. Moc bych to nepřeceňoval. Musíme z každého zápasu chtít urvat body a pořád je sbírat," řekl Orsava.

Podařený vstup do sezony se podle něj odvíjí od startu zápasu v Českých Budějovicích, kde už v 8. sekundě otevřel skóre a Mountfield ve čtvrté minutě vedl 3:0. "Tým to nakoplo a já doufám, že to tak bude pokračovat."

V Litvínově nejprve ve 24. minutě nabídl puk před odkrytou branku bekovi Bohumilu Jankovi, který získal Hradci Králové vedení 2:1. "Vypluli jsme tam sami dva a viděl jsem, jak mi tam Bobby najíždí, tak jsem mu to dal. Já to měl na bekhend, takže jsem ani zakončovat nechtěl," popsal situaci Orsava. Přesně za čtyři minuty uspěl z penalty střelou mezi betony Denise Godly a nakonec to byla vítězná branka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články