InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Univerzita třetího věku

    středa 17.4 17:00 - Dům kultury Milevsko

  • Koncert Kristýna Šebková a Hvězdy, které nehasnou

    středa 17.4 19:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blatenský fotofestival nabídl pestrý pohled na téma Generace

Blatenský fotofestival , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Blatenský fotofestival     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

BLATNÁ – Sedm míst v centru Blatné patřilo po celý víkend 19.-20. září fotografiím. Ty zobrazovaly jednotící téma, a to Generace. Návštěvníci je mohli zhlédnout v rámci Blatenského fotofestivalu, který se ve městě konal již po patnácté. Vystavovali zde proslulí fotografové, jako například Jiří Hanke a jeho rodina, Bára Prášilová, Jan Sakař, Jan Langer nebo Miloň Novotný. Další pak své pojetí letošního tématu prezentovali v rámci Otevřené scény. Celkem se v rámci fotofestivalu prezentovaly čtyři desítky vystavujících. Nechyběly ani přednášky autorů hlavních výstav.

 

„Výstavy byly nesmírně pestré a vlastně zde byly zastoupeny všechny žánrové proudy. Vystavené fotografie byly dobře koukatelné i pro laickou veřejnost. I těžší témata byla zpracována srozumitelně, ovšem s vysokou výtvarnou kvalitou," hodnotila spoluorganizátorka festivalu Kamila Berndorffová. „Bezesporu se tento ročník opravdu povedl a podle reakcí návštěvníků odjížděli z Blatné velmi spokojeni, přímo nadšeni," těšilo ji.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace