Hlavní obsah

V „brněnském Bronxu“ staví víc než padesát bytů, největší stojí 9,5 milionu

Foto: Domoplan

Takto má projekt vypadat.

Reklama

Developerská společnost Domoplan staví v Hvězdové ulici v brněnských Zábrdovicích rezidenční projekt s 54 byty. Na území nazývaném brněnský Bronx, které ohraničují ulice Cejl a Francouzská, je to už druhý bytový projekt firmy.

Článek

Dům, v němž nejlevnější byt stojí téměř tři miliony korun, bude mít v horním patře penthouse s výhledem na celé Brno.

„Bytový dům Hvězdová se nachází v samotném centru města, nedaleko radnice Brna-sever, a uzavírá nedokončený městský blok činžovních domů z předválečného období. Zároveň tvoří vstupní bránu do parku Hvězdička a dále do nově vznikajícího obytného souboru ‚vnitroblok Francouzská‘,“ uvedl autor podoby domu Roman Gale.

Foto: Domoplan

Cenu penthousu v nejvyšším poschodí, který má rozlohu 150 čtverečních metrů a patří k němu rozlehlá terasa, developer nesdělil.

Developer do výstavby sedmipatrového domu investuje čtvrt miliardy korun. V přízemí se počítá s komerčním prostorem, ve třech nižších poschodích budou byty dispozice 1+kk o rozloze přibližně 30 čtverečních metrů, ve vyšších poschodích pak několik bytů 3+kk a 4+kk. Jeden z největších bytů přijde na 9,5 milionu korun, cenu penthousu v nejvyšším poschodí, který má rozlohu 150 čtverečních metrů a patří k němu rozlehlá terasa, developer poskytuje zájemcům na vyžádání.

Demoliční práce nevyužívaných staveb, které na místě stály dosud, začaly už v srpnu letošního roku, dům má být hotový koncem roku 2021.

Foto: Domoplan

Developer nabízí možnost přikoupit si k bytu i některý z interiérových balíčků.

Developer nabízí možnost přikoupit si k bytu i některý z interiérových balíčků. „Balíčky znamenají pro majitele možnost ušetřit si čas, získat kompletní interiérové vybavení a dosáhnout výhodnější ceny, než kdyby si kupovali jednotlivé prvky přímo od dodavatelů,“ uvedly majitelky studia Identity Design Dagmar Zvoníčková a Ivana Linderová, které jsou autorkami návrhu interiérů.

Domoplan už na území brněnského Bronxu postavil v roce 2017 bytový dům Domino s 20 byty, čtyřmi ateliéry a dvěma obchodními jednotkami.

Zábrdovice, tedy brněnský Bronx, patřil a zčásti stále patří k zanedbaným lokalitám. V posledních letech se ale začal rozvíjet. Například mezinárodně uznávaná umělkyně Kateřina Šedá ve svém projektu pracuje s uličním prostředím. V lokalitě se mají objevovat lavičky a další městský mobiliář, který tady často úplně chybí. Postupně by se tak oblast měla proměnit v místo, kde se lidé budou moci zastavit, posedět, a brněnský Bronx by měl začít fungovat jako městský prostor.

Reklama

Doporučované