Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Víkend libereckých florbalistů: Výhra v Brně, prohra doma s Chodovem

Tři body si připsali florbalisté FBC Liberec z dvou víkendových utkání. Nejprve v pátek večer vyhráli v Brně 7:2, v neděli pak ale doma podlehli pražskému Chodovu 2:5.

FBŠ Hummel Hattrick Brno vs. FBC Liberec 2:7 (0:2,1:2,1:3)

Do první třetiny vstoupili aktivněji domácí, ale všechny střelecké pokusy zlikvidoval Daniel Mück, který dostal přednost i ve druhém utkání. Nutno říci, že Liberec nebyl horším týmem a dokázal vstřelit úvodní branku. Dlesk narazil přesně střílícímu Baudischovi. O dost veseleji bylo po ubráněném vyloučení a druhé brance. Nádhernou kombinaci zužitkoval svojí první dnešní brankou Dlesk. Po první dvacetiminutovce vedlo FBC Liberec 2:0.

I zkraje druhé periody ukázal Tomáš Dlesk, že dneska hraje podařený zápas a zvýšil na 3:0. Brno dokázalo snížit v nabídnuté přesilové hře, když Juhaňák od půlící čáry vymetl pravou pavučinu Mückovy svatyně. Ideální scénář pro černobílé barvy se naplňoval i v dalším průběhu. Početní výhoda Severočechů se nedařila do té doby, než Čermák našel v předbrankovém prostoru Světlíka a ten o tyčku zvýšil na 4:1.

V úvodu třetí třetiny měli domácí několik vyložených šancí, ani ty a následnou přesilovou hru nedokázali využít, a proto svítilo ve 46. minutě skóre 4:1 pro Liberec. Když na 5:1 v 49.minutě zvýšil Kořínek, zdálo se, že o zápasu je již rozhodnuto. A rozhodnuto bylo! Další branky v poslední desetiminutovce přidali Lhota a Rozkovec. V závěrečných minutách se Hattrick snažil se zápasem něco udělat ve hře bez brankáře. Marně. Konečný výsledek utkání 7:2 pro FBC Liberec. 

Branky: 2x Dlesk, Baudisch, Světlík, Kořínek, Lhota, Rozkovec. Diváci: 107. Střely: 20:23

FBC Liberec vs. FAT PIPE Florbal Chodov 2:5 (0:0, 0:2,2:3)

Ačkoliv první třetina nenabídla žádnou branku, tak rozhodně nenudila. Liberečtí byli více ve hře, střelecky aktivnější, ale mnoho střel na hostující brankáře Rebra neprošlo. Chodov v první třetině viceméně hrozil pouze z brejkových příležitostí, které nedokázal využít. 

Ve druhé periodě se dlouho na branku nečekalo. První branku zápasu v čase 21:04 vsítil Marek Vávra. V následujících minutách se oba brankáři museli několikrát předvést výborně chytal Rebro i domácí Mück. To, co se dlouho dobu nedařilo Liberci, vstřelit gól, se povedlo svěřencům Davida Podhráského v 40. minutě. Ondrušek sebral míček v rohu hřiště a jeho nabídku zužitkoval Mikeš. 

Rozhodující moment přišel na začátku poslední dvacetiminutovky. Hned po 14 sekundách dostali Severočeši třetí branku a ta se v dalším průběhu ukázala jako rozhodující. Vedení o tři branky hosté ztratili udržovali ve zbytku celého zápasu. O jediné vstřelené branky se postarali kapitán Klucho a Světlík. 

Liberečtí florbalisté mají po třetím kole Livesport Superligy tři body a i nadále je čeká nabitý program. V sobotu od 17:00 na hale Dukla přivítají Black Angels o dva dny později se střetnou s Mladou Boleslaví. 

Branky: 41. Matěj Klucho, 49. Jan Světlík. Diváci: 97. Střely: 20:25

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky fbc Liberec, florbal, superliga, FC Zbrojovka Brno, florbalista, FC Slovan Liberec, Chodov, Jan Světlík, FBŠ Hattrick Brno, FK Mladá Boleslav, FK Dukla Praha, Superliga florbalu, TJ JM Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend libereckých florbalistů: Výhra v Brně, prohra doma s Chodovem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.