The Right Stuff
83/100 - 6×

The Right Stuff

Seriál se zaměřuje na událost, která se stala něčím jako první americkou reality show. Astronauté Mercury Seven a členové jejich rodin se stali celebritami v závodě, který je buď zabije, nebo z nich udělá osoby žijící na celou věčnost. Tento neuvěřitelný příběh o prvních dnech amerického vesmírného programu je inspirován stejnojmenným románem spisovatele Toma Wolfea.

USA | 2020 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Disney+ | 45 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Historický
hrají
Patrick J. Adams (John Glenn), Jake McDorman (Alan Shepard), Colin O'Donoghue (Gordo Cooper), James Lafferty (Scott Carpenter), Aaron Staton (Wally Schirra), Micah Stock (Deke Slayton), Michael Trotter (Gus Grissom), Eloise Mumford (Trudy Cooper), Nora Zehetner (Annie Glenn), Shannon Lucio (Louise Shepard), Eric Ladin (Chris Kraft), Patrick Fischler (Bob Gilruth)

Disney+ nás zavede na cestu do kosmu

Disney+ nás zavede na cestu do kosmu

Už téměř za dva týdny se můžeme těšit na další nový seriál, který si pro nás připravila streamovací služba Disney+. V něm se podíváme do historie na počátek amerického vesmírného programu, v jejímž centru se ocitla sedmička astronautů známá pod názvem Mercury Seven.

1 0
21.9.2020

Streamovací služba Disney+ si pro nás připravila další nový seriál, který nás tentokrát zavede na počátek amerického vesmírného programu a představí nám příběh o prvních amerických astronautech, takzvaných Mercury Seven. Seriál The Right Stuff produkují televizní společnosti National Geographic Studios, Warner Horizon Television a Appian Way Productions, v jejímž čele stojí herec Leonardo DiCaprio a Jennifer Davisson. Courteney Monroe, prezidentka National Geographic Global Television Networks, o tomto projektu prohlásila následující:

Tento pravdivý příběh o vědeckých inovacích a lidské vytrvalosti by nemohl být více aktuální. The Right Stuff od National Geographic je příběh o objevech, ambicích, odhodlání a houževnatosti, který nám připomíná, že lidské bytosti umí dosáhnout neobyčejných věcí, když se spojí za společným cílem. Seriál poskytuje podmanivý pohled do zákulisí problematických, avšak hrdinských astronautů Mercury Seven a my jsme nadšeni, že si seriál našel svůj domov na službě Disney+.

A o čem že toto dobové drama přesně bude? Děj se odehrává na vrcholu Studené války v roce 1959, kdy Sovětský svaz dominuje vesmírnému závodu. Seriál se zaměří se na událost, která se stala něčím jako první americkou reality show. Astronauté Mercury Seven a členové jejich rodin se stali celebritami v závodě, který je buď zabije, nebo z nich udělá osoby žijící na celou věčnost. V centru dění jsou především dva astronauti – major John Glenn a nadporučík Alan Shepard. Ti a jejich další kolegové jsou ohlášeni za hrdiny dříve, než nějaký hrdinský čin vůbec udělali a ačkoliv inženýři odhadují, že je zapotřebí ještě několik dekád, aby se člověk dostal do kosmu, jsou jim dány pouhé dva roky.

(Román byl zpracován už jako film v roce 1983. Foto: Warner Bros.)

Tento neuvěřitelný příběh o prvních dnech amerického vesmírného programu je inspirován stejnojmenným románem spisovatele Toma Wolfa. Znát můžete také stejnojmenný cenami ověnčený film z roku 1983, který pod českým názvem existuje jako Správná posádka.

Co se týče obsazení hlavních postav sedmičky astronautu Mercury, v ústředních rolích se můžete těšit na Patricka J. Adamse a Jakea McDormana. Pro Adamse jde o první hlavní roli po jeho odchodu ze seriálu Suits. Ztvární Johna Glenna, který je ctěným zkušebním pilotem a mužem, jenž je oddaný své rodině a má neochvějné zásady. Je jediným astronautem, který zažil slávu ještě před Projektem Mercury a nyní musí soupeřit s Alanem Shepardem v boji o to, kdo bude prvním člověkem ve vesmíru. A právě Alana Sheparda, jednoho z nejlepších pilotů v historii námořnictva a nesmírně soutěživého muže, ztvární již zmíněný Jake McDorman. Dalším astronautem v popředí bude poručík Gordon Cooper, jehož si zahraje Colin O'Donoghue. Původně byl do role obsazen herec Joe Dempsie (Game of Thrones), ale ten se nakonec musel role vzdát kvůli potížím s vízem. Cooper je nejmladším ze sedmičky astronautů, který byl do programu vybrán k překvapení všech. Herec Aaron Staton ztvární Wallyho Schirru, který je soutěživým pilotem s nadáním na provádění žertíků. James Lafferty se představí jako Scott Carpenter, oduševnělý muž, kterému ostatní astronauti přezdívají „Básník“. Roli zamlklého, avšak neuvěřitelně inteligentního pilota a inženýra Dekea Slaytona si střihne herec Micah Stock a posledního ze sedmičky, seriózního zkušebního pilota Guse Grissoma, ztvární herec Michael Trotter.

(Mercury Seven. Zleva: Schirra, Grissom, Carpenter, Glenn, Cooper, Slayton a Shepard. Foto: Disney+)

První sérii bude tvořit osm epizod a premiéra je stanovena na 9. října, kdy budou rovnou vypuštěny první dvě epizody. Rovněž bylo oznámeno, že pokud se seriál dočká dalších sérií, dostaneme se až k převratnému vesmírnému programu Apollo, kdy lidstvo dosáhlo jednoho z největších úspěchů – člověk vkročil na povrch Měsíce, a posléze i k dalším misím.

Zdroj: Deadline (1, 2, 3, 4)

Zaujal vás seriál a jeho obsazení? Dáte mu šanci?

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Reklama

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama