Za posledních 5 let se Dukle zvýšil nájem hned dvanáctinásobně. Kolik ji stojí pobyt na Julisce?

Za posledních 5 let se Dukle zvýšil nájem hned dvanáctinásobně. Kolik ji stojí pobyt na Julisce?

Zatímco některé kluby mají své domovské stánky v osobním vlastnictví, jiné mají své tvrze a kolbiště v symbolickém pronájmu od měst doslova "za hubičku" a to i včetně nákladů na provoz.

Ne však druholigová Dukla, již stojí "její" Juliska pořádné peníze a Armáda České republiky od ní ročně inkasuje opravdu dost. "Smlouvu máme podepsanou s Agenturou pro hospodaření s nemovitým majetkem ministerstva obrany, a přestože její ředitel Milan Polleč naše problémy chápe, musí se držet závazných předpisů, a tak nás stojí pobyt na Julisce několik milionů ročně. A to tam hrajeme pouze zápasy a maximálně absolvujeme předzápasové tréninky. Za ty peníze bychom mohli posílit kádr několika schopnými fotbalisty," postěžoval si v interview pro aktualne.cz předseda představenstva Bohumil Paukner.

Jeho klub, který je v aktuální tabulce FNL čtvrtý, navíc hrají veškeré náklady na provoz, čili světlo, topení, vyhřívání plochy, údržbu zařízení, vodné i stočné. Samotný pronájem se navíc kvůli inflaci neustále zvedá. "Počínaje rokem 2015 se zvýšil dvanáctinásobně, takže co jsme tehdy platili za rok, nyní platíme za měsíc," ozřejmil na aktualne.cz Paukner.

Kvůli profesionální licenci navíc jedenáctinásobný šampion Československa investoval do nové tribuny se sedačkami, vyhřívaného trávníku či umělé plochy. "Od roku 2007 jsme do stadionu investovali 41 milionů korun. To vše jsme dali armádě darem.Agentura nám pak zvýšila nájem, protože využíváme vylepšený areál," doplnil funkcionář, jehož slova nabídl web aktualne.cz.

A věc má ještě jeden háček - Dukla se musí o prostory dělit a mnohdy je až tou druhou v pořadí za atletikou, jež dříve sídlila na Strahově. "Potíž je i v tom, že nejsme jediní nájemci, spolu s námi areál využívá i Armádní sportovní centrum, které má na starosti přípravu olympioniků a má logicky přednost. Oštěp tolik nevadí, ale disk a koule nadělají v trávníku velkou paseku, kterou je pak třeba odstranit, aby se tam mohl hrát fotbal," uzavřel aktualne.cz citovaný představitel Dukly.

Karafiát o pobytech na tribuně: Nepřicházel jsem do Slavie vědomím, že budu hned hrát