Obrazem: Jihomoravský kraj doladil interiér svých nových elektrických jednotek

Podívejte se, jak budou uvnitř vypadat nové vlaky pro Jihomoravský kraj.

Po jarním představení exteriéru nových elektrických vlaků pro Jihomoravský kraj je ode dneška jasněji i v otázce interiéru. Vizualizace zveřejnil na svém facebookovém profilu náměstek jihomoravského hejtmana pro dopravu Roman Hanák.

Kraj má objednáno 37 elektrických jednotek u Škody Transportation. Jde o unikátní model, kdy si vlaky kupuje kraj do svého vlastnictví. Na jejich provozovatele vypíše v novém volebním období soutěž. Vlaky mají dorazit do konce roku 2022.

„Proces výroby běží hladce, takže předpokládám, že termín bude dodržen,“ sdělil deníku Zdopravy.cz Hanák. Vlaky budou nasazovány postupně, první jednotka se podle Hanáka objeví na jihomoravských kolejích v první polovině roku 2022.

Nové jednotky mají zajistit zhruba 45 výkonů na spojích, které objednává kraj. Podle smlouvy budou vlaky jezdit na linkách S2 Křenovice horní nádraží – Brno hl. n. – Březová nad Svitavou (tratě 300 + 260) a S3 – Vlkov u Tišnova – Brno hl. n. – Břeclav (trať 250), případně i na dalších tratích.

Interiér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaVizualizace elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaInteriér elektrických jednotek od Škody Transportation pro Jihomoravský kraj. Vizualizace. Pramen: FB Romana HanákaNová barevná podoba vlaků pro Jihomoravský kraj. Foto: JMKPiktogramy navržené pro vlaky pro Jihomoravský kraj
Tagy elektrické jednotky Jihomoravský kraj Škoda Transportation Top
112 komentářů