Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hedman s Kučerovem skvěle přihráli. Bylo to snadné, popsal Palát trefu ve finále NHL

Za vstřelený gól ve druhém finále Stanley Cupu byl rád, ale mnohem více si Ondřej Palát cenil skvělého nástupu Tampy Bay do utkání. Lightning totiž po úvodní porážce 1:4 vedli nad Dallasem po první třetině 3:0, nakonec zvítězili 3:2 a srovnali stav série na 1:1. Rodák z Frýdku-Místku si mimo jiné pochvaloval i akci v přesilovce, která vedla k jeho brance.

Ondřej Palát z Tampy Bay (vlevo) ve finále Stanley Cupu
zdroj: USA Today Sports

Floridský tým skóroval v úvodní části třikrát v rozmezí 3 minut a 53 sekund. "Bylo to strašně důležité. Po prvním utkání jsme věděli, že se musíme zlepšit a pořádně do toho vstoupit, což se nám povedlo," hodnotil Palát. 

"To se mi na našem týmu líbí, držíme při sobě. Tvrdě jsme bojovali, abychom vyhráli," dodal.

První dva góly Lightning padly v přesilové hře a na obou se asistencemi podíleli Nikita Kučerov s Victorem Hedmanem. Nejprve skóroval Brayden Point a poté Palát. 

Před jeho trefou Hedman přihrál Kučerovovi, který naznačil střelu, ale raději zvolil přihrávku na Paláta – ten se z levého kruhu nemýlil. "Puk se dobře pohyboval. Hedman a Kučerov skvěle přihráli. Měl jsem před sebou odkrytou branku, takže to bylo snadné," uvedl devětadvacetiletý forvard, který s Tampou Bay neuspěl ve finále v roce 2015 proti Chicagu.

Přihrávka od Kučerova, jenž je s 28 body (6+22) nejproduktivnějším hráčem play-off, ho nepřekvapila. "Už jsem to od něj viděl mnohokrát. Byl jsem na to připravený, skvělá přihrávka," ocenil svého spoluhráče Palát, který bodoval po třech zápasech. V 21 utkáních vyřazovací části zaznamenal 14 bodů (9+5).

Podle něj se Lightning vyplatila v přesilovkách jednoduchost a střelba. "Jakmile střílíte, otevře se vám prostor, a to se nám podařilo," uzavřel český reprezentant.

Co dostalo Tampu Bay a Dallas do finále?
Poslechněte si Hokej fokus podcast.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články