Moje sladké tajemství

Své štěstí jen předstírá, ve skutečnosti pořádně trpí!

Kdy už se konečně přestane ve svém životě jenom trápit?

Jen málokdy se stane, že může být moderátorka Lucie Borhyová (42) sama sebou a nemusí nic předstírat. Sice je díky tomu úspěšná, ovšem zdá se, že je daň za úspěch čím dál vyšší. Jak dlouho to ještě vydrží?

Už dlouhá léta patří Lucie Borhyová (42) k vůbec nejoblíbenějším moderátorkám na televizních obrazovkách. Součástí zpravodajství na TV Nova už neuvěřitelných dvacet let a asi jen málokdo si dokáže představit, že by odešla a měl by ji ve dvojici s charismatickým Reyem Korantengem (46) někdo nahradit.

Vše je jinak než se zdá

I když se ale může zdát, že Borhyová žije život jako v pohádce a má dost času na to si užívat nejen se svým partnerem Michalem Smečkou (32), ale i s dětmi, opak je pravdou.

Její pracovní den možná působí jako krátký, ale to jen z pohledu diváka. Ani zdaleka to totiž není tak, že by jen večer přišla do práce, odříkala pár zpráv, dostala krásný honorář a šla si po svých. Bohužel, tak jednoduché to není.

Vypadá stále stejně

Už to, že se za celých dvacet let prakticky vizuálně nezměnila, je pro ni hotovým peklem. Musí totiž na sobě neustále dřít, aby vypadala na obrazovce ideálně. „U mě je to kombinace stravy a pohybu,“ prozradila Borhyová, která ze svého jídelníčku musela dlouhodobě vyloučit milované sladkosti.

A nezbylo jí nic jiného než ho nahradit ovocem. A když tak třeba někdy mají s partnerem volný večer a zajdou si do restaurace, ani tam si nemůže dát to, na co by měla chuť.

To ale není ani zdaleka vše, co ji díky její práci omezuje. Díky přísné smlouvě, kterou na Nově před lety podepsala, má prakticky zakázáno jakkoli měnit svou image. A když si tak třeba usmyslí, že by měla ráda kratší vlasy, a nebo třeba jiný odstín, raději si nechá zajít chuť.

„Podle smlouvy bychom měli veškeré změny konzultovat,“ říká moderátorka, která tak nejspíš raději rychle zapomene na přání něco na sobě změnit. Ví totiž, že kdyby si to chtěla prosadit, čeká jí složité vyjednávání a to na to patrně nemá sílu.

Toužila po jiné profesi

Málokdo navíc ví, že Lucie ne vždy toužila po tom být moderátorkou. V minulosti se toužila prosadit jako herečka. Její dědeček pracoval v barrandovském ruchovém studiu a díky němu se Borhyová mohla setkávat s herci či režiséry.

A takové prostředí jí přirostlo k srdci. Jenže, kromě epizodní role v Ordinace v růžové zahradě 2, si k herectví příliš nepřičichla. A to přitom mohla, jelikož například dostala v minulosti možnost zahrát si v divadle, jenže opět to nešlo. „Tyhle věci máme zakázané,“ postěžovala si dvaačtyřicetiletá moderátorka.

Vypadá to tak, že má sice Borhyová hvězdnou kariéru, ale aby byl tak úspěšná a místo si udržela, musí se kvůli tomu hodně obětovat. A vlastně je tak obdivuhodné, že to zvládá už tolik let.

A dokonce k tomu i stihla založit rodinu a momentálně rovněž žije ve spokojeném vztahu s mladším partnerem. A to všechno dohromady je jasným důkazem toho, jak je uvnitř silnou ženou. Že proto, aby byl ve své profesi a obecně v životě úspěšná je schopna obětovat mnohé.

Kdy už si uvědomí, že to dál nejde?

Otázkou ale je, jak dlouho tohle ještě může vydržet. Všechno ta přetvářka a dodržování příkazů musí být obrovsky vyčerpávající záležitostí. A nikdo by se tak nemohl divit tomu, kdyby jednoho dne doma Lucie praštila do stolu a řekla „dost“.

A možná se k tomu už pomalu schyluje a role v Ordinaci, kterou si nedávno „střihla“, je prvním znakem toho, že by se ráda v budoucnu ubírala jiným směrem. Kdoví, třeba kdyby si před lety vybrala místo moderátorské profese tu hereckou, třeba by dnes na svém kontě měla desítky rolí a patřila k nejlepším u nás. To se jí ale ještě stále může splnit.

Stále ji baví provokovat muže

Někdy se během sledování internetových profilů Lucie Borhyové musí většině jejich fanoušků tajit dech. A to hlavně během letních měsíců, kdy vcelku pravidelně moderátorka na sociální sítě umisťuje pořádně vyzývavé snímky.

A musí ji hřát do srdce, kdy si pak pročítá komentáře. „Tohle je ženská. Bohyně,“ vysekl Lucii poklono jeden z jejích sledujících. Další z nich pak dokonce moderátorce nabídl, že by si jí vzal za manželku.

Jednoduše jsou muži z Lucie stále úplně mimo smysly a to jí musí dělat velkou radost. Jako každá žena se jistě chce líbit, a to i přes to, že je šťastně zadaná a evidentně se jí to daří.

Úspěchy na internetu se mohou navíc pozitivně odrazit na jejím pracovním životě. Někteří její příznivci, kteří ji sledují na internetu, se kvůli její kráse jistě podívají i na večerní zpravodajství. A i to je možná cílem, proč si udržuje profily na sociálních sítích Borhyová při životě a je na nich čím dál aktivnější.

Smečka musí být stále ve střehu

Těžko ale říct, co na to říká její partner Michal Smečka. Nežárlí na ni a nebojí se třeba, že mu ji nějaký ctitel přebere? Třeba trochu ano a i to na tom Lucii baví. Alespoň tím dává Smečkovi najevo, že o ni stále musí bojovat a rozhodně ji nemá jistou. A to i přes to, že spolu tvoří pár už poměrně dlouho.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden