Řidiči na Lounsku porušovali pravidla silničního provozu. Z cest se vrátili o čtyři tisíce chudší
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Louny

Lounsko - Policisté na Lounsku se v minulém týdnu zapojili do dopravně bezpečností akce. Ta byla tentokrát zaměřena zejména na to, zda se řidiči dostatečně věnují řízení.

Z devětatřiceti zkontrolovaných vozidel bylo zaznamenáno celkem 18 porušení zákona. "Nejčastěji se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů (7x). Dále byl policisty opakovaně zjištěn i nevyhovující technický stav vozidla (3x). Řidiči pod vlivem alkoholu byli přistiženi ve dvou případech. Jedenkrát se jednalo o přestupek a ve druhém případě je řidič s ohledem na množství zjištěného alkoholu převyšující hodnotu 1 promile podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté většinu spáchaných přestupků vyřešili příkazem na místě uložením pokut v celkové výši 3.800 korun. Přestupek jednoho z provinilců oznámili k vyřešení příslušnému správnímu orgánu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru