InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnebezpečnější úsek na jihočeských silnicích je na Písecku. Kde jsou další?

Ilustrační foto

Ilustrační foto

JIŽNÍ ČECHY – Již desátý rok v řadě vydává pojišťovna Allianz přehled nejrizikovějších úseků na tuzemských silnicích. Upozorňuje na místa s nejvyšší nehodovostí za poslední tři roky a motoristům radí, kterým silnicím je lepší se raději vyhnout. Nezáviděníhodné vítězství letos patří Ústí nad Labem. Jihočeský kraj skončil na 10. místě. Jakých pět míst na jihu je pro řidiče nejnebezpečnějších?

 

Nejrizikovějším místem a 10. nejnebezpečnějším místem v celé České republice se během let 2017 až 2019 stala křižovatka silnic I/4 a I/19 v katastru obce Lety na Písecku. Západně od obce došlo celkem ke 12 nehodám, z toho deset se neobešlo bez zranění. Tři lidé se zde zranili těžce. Kromě jedné nehody byly všechny způsobeny nedáním přednosti v jízdě.

Druhým nejnebezpečnějším místem s 18. příčkou na celostátním žebříčku se stala křižovatka na silnici I/39 v katastru obce Rájov jen několik kilometrů severovýchodně od Českého Krumlova. V rámci 11 nehod se zde dva lidé těžce zranili a deset utrpělo lehká poranění. Bez zranění se neobešlo osm nehod. Třetí nejrizikovější místo v kraji už se v celorepublikové TOP 20 neumístilo. Stala se jím křižovatka v katastru Protivína na Písecku. Na silnici I/20 jihozápadně od města došlo během uplynulých tří let celkem k šesti nehodám, čtyři lidé se zde těžce zranili.

Čtvrté místo v regionu obsadila prudká zatáčka na silnici I/22 v katastru obce Katovice na Strakonicku. Jeden člověk zde v letech 2017 – 2019 zemřel, jeden se těžce zranil. Ke čtyřem z těchto nehod došlo o víkendu. Jako páté nejhorší místo jižních Čech vyhodnotila Automapa Allianz zatáčku na silnici I/24 v katastru vsi Holičky (místní část Třeboně). V důsledky čtyř nehod zde v uplynulých třech letech jeden člověk zemřel a dva se těžce zranili. Tři z těchto nehod byly způsobeny srážkou s pevnou překážkou.

Nejrizikovější místo ČR je v Ústeckém kraji, následuje Jihomoravský a Liberecký

Vůbec nejrizikovějším místem v Česku byla v letech 2017 – 2019 Všebořická ulice v Ústí nad Labem. Na 200 metrech mezi křižovatkami s ulicí Dukelských hrdinů a 17. listopadu došlo v místní části Všebořice celkem ke 35 nehodám, z nichž ze 17 si účastníci odnesli zdravotní následky. Dva lidé se zde těžce zranili a 19 se zranilo lehce.

Druhým nejrizikovějším místem ČR se stala křižovatka v severovýchodním cípu Hodonína – tam, kde se silnice I/55 potkává s ulicí Měšťanskou. Celkem se zde za poslední tři roky odehrálo 18 nehod, z nich 17 se zdravotními následky. K 16 nehodám došlo kvůli nedání přednosti v jízdě. Tři lidé zde zemřeli, dva si odnesli těžká zranění, a 29 osob lehká.

Třetí místo v zemi obsadila křižovatka na silnici I/9 v Jestřebí na Českolipsku. Za sledované období zde došlo k celkem 20 nehodám, z toho k 15 s následky na zdraví. Tři lidé se zde těžce zranili a 29 lidí se zranilo lehce. K 17 nehodám došlo v důsledku nepřiměřené rychlosti.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Jezdí jako šílení klauny.Machrujou jak jim ta Chcanka v kombajnu 1.9tdi jede,nedej boze Fóbia 1.4 55Kw

    Vloženo 22.9.2020 19:37:54

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace