Pro Miguela Angela Lopeze skončila Tour de France drtivou porážkou v individuální časovce. Lídr Astany byl třetí průběžně, jen 30 sekund za Tadejem Pogačarem. Jenže ho na trati předjeli nejenom Pogačar, ale i Primož Roglič a Lopez dorazil do cíle jako úplně poslední. S neuvěřitelnou ztrátou 6:17 na vítěze. 

Lopez nikdy nebyl dobrý časovkář, jenže v sobotu to nebyla nepovedená časovka, ale absolutní výbuch. Výsledek byl zdrcující, kolumbijský vrchař spadl na šesté místo za Porta, Landu a Mase. Přitom už měl pódium na dosah.  

"Byl to těžký den. Dělal jsem co mohl, ale musím přiznat, že to dopadlo špatně. Někdo prohrát musí a dnes jsem to byl já. Je to tak, jak to je. Mám za sebou dobrý závod, tři týdny jsem patřil k nejlepším, bojoval jsem o pódium, ale nedopadlo to dobře. Jeden den mi chyběl ke splnění cíle," řekl Lopez po skončení 20. etapy.

Lopez zazářil v nejtěžším dojezdu celé Tour na Col de la Loze a bylo zřejmé, že ve výšce nad 1800 metrů nad mořem se cítí nejlépe. Zcela ožil a oproti ostatním působil mnohem lehčím dojmem. Jenže vysokohorských etap bylo minimum a v dalších horských etapách už nezářil, jen se držel ostatních lídrů. 

Přesto není šesté místo na první Tour de France v kariéře špatný výsledek a Lopezova hodnota na přestupovém trhu neklesá. Stále je mu teprve 26 let a už byl třetí na Giru a Vueltě a šestý na Tour. V Astaně dostal příležitost být týmovou jedničkou a dařilo se mu. Ale příští rok ho už uvidíme v jiném dresu. 

Podle Alexandra Vinokurova nemá Astana na Lopeze dost peněz. Což je docela překvapivé, ale rozpočet Astany v posledních letech klesl, zatímco Lopez pravděpodobně požaduje lepší podmínky. Nebo Vnokurov už možná nechce platit spoustu peněz za poměrně nespolehlivého lídra. Kazaši prodloužili smlouvu s Jakobem Fuglsangem, který týmu zajistil dvě monumentální vítězství na Lutych - Bastogne - Lutych a Kolem Lombardie a bude lídrem na Giro d´Italia. Na Lopeze peníze nezbývají. 

Na začáku sezóny se o jeho služby zajímal tým BORA - hansgrohe, ale o novém angažmá zatím nikdo nic neví. Lopezův agent má blízko k UAE Emirates a tento celek je podle nás favoritem. Zájem by mohl mít i Movistar. Ale záleží především na financích. 

Lopez se k závodům vrací už 27. září na Světovém šampionátu v Imole a od 3. října pojede Giro d´Italia. Zde bude pomáhat Jakobu Fuglsangovi. Naposledy v dresu Astany.