Vsetínská nemocnice nabízí nové vyšetření ženám s inkontinencí

Foto: Nemocnice Zlínského kraje
VSETÍN - Gynekologicko-porodnické oddělení Vsetínské nemocnice rozšířilo spektrum svých služeb o urodynamické vyšetření. Serveru Zlin.cz to uvedla PR manažerka nemocnice Lenka Plačková.

Gynekologové využívají moderní modulární systém Dynamic Proxima a další vybavení zakoupené díky evropským dotacím v rámci operačního programu IROP 31 na Zvýšení kvality návazné péče.

Nový urodynamický přístroj a další vybavení potřebné k měření slouží ke zpřesnění diagnostiky funkčních poruch dolních cest močových, jako je například inkontinence. Odhaduje se, že ve vyšším věku samovolný únik moči trápí až 40 procent žen, nevyhýbá se ale ani mladším ženám či maminkám po porodu. „Urodynamika je jednou ze základních vyšetřovacích metod urogynekologie. V minulosti jsme byli odkázáni na vyšetření na externím pracovišti, nyní můžeme nabídnout pacientkám komplexní vyšetření v rámci naší urogynekologické ambulance a následně navrhnout nejlepší léčebný postup, který spočívá v operačním řešení, nasazení léků či jejich kombinaci,“ zhodnotil Jiří Hlavinka, primář Gynekologicko-porodnického oddělení Vsetínské nemocnice.

V oblasti urogynekologie nyní mohou vsetínští gynekologové nabídnout pacientkám komplexní péči od vyšetření až po případný zákrok. S operativní léčbou mají přitom již mnohaleté zkušenosti, využívají moderních postupů a materiálů. Provádějí kompletní spektrum operací, které řeší jak pokles ženských orgánů, tak neudržení moči. Realizují i zákroky při zúžení močové trubice a diagnostické cystoskopie.

Urogynekologická ambulance se nachází v 5. patře chirurgického pavilonu a je součástí ambulantního traktu gynekologicko-porodnického oddělení. Ordinační dny jsou úterý (9.00-15.00 hodin) a čtvrtek (9.00-12.00 hodin). K samotnému vyšetření je nutné doporučení obvodního gynekologa či praktického lékaře. Klientky se k vyšetření mohou objednávat na telefonních číslech 571 818 554 a 571 818 547.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x