Po Kadlecovi lehce favorizuje dánského šampiona také Novák...

Po Kadlecovi lehce favorizuje dánského šampiona také Novák...

 Když hovořil o pohárovém dvojutkání Slavia - Midtjylland Václav Kadlec, za favorita na proniknutí do základní skupiny Ligy mistrů označil dánského mistra, jehož úspěch označil šedesáti procenty.

V podobném duchu hovoří také další bývalý hráč Midtjyllandu Filip Novák, jenž strávil v dánských barvách dva a půl roku. Bývalý chlebodárce současného zadáka Fenerbahce Istanbul má podle něj sešívané "S" mimořádně proklepnuté...

"Stoprocentně a do nejmenších detailů. To je jasné. Z pohledu statistik a celkové hry jsme se na každého soupeře připravovali vždycky hodně. Navíc jde o play off na dva zápasy, takže si podle mě dají ještě větší práci, aby splnili jeden z posledních dlouhodobých cílů, který jim zbývá. A to je hrát ve skupině Ligy mistrů. Nepodcení vůbec nic. Samozřejmostí jsou obecná data jako přihrávky nebo osobní souboje, která známe z InStatu. Pracují ale i s dalšími, jako třeba v jaké části zóny se určitý hráč nejvíce pohyboval, jestli tam měl vyhraný souboj, kolik úspěšných přihrávek zaznamenal a podobně. Ale do těch dat si moc nakouknout nenechávají. Operují s nimi hlavně trenéři a jejich okolí. V Dánsku se jim ale díky tomu daří svoje cíle plnit na jedničku," uvedl v interview pro sport.cz odchovanec zlínských Ševců

Velmi pečlivou přípravu na soupeře je však pověstný také uznávaný stratég českého šampiona Jindřich Trpišovský. "Vím, že se na týmy taky rád připravuje a sleduje soupeře do detailů, což je jen dobře. I kvůli tomu se na ten zápas strašně těším. Jsem zvědavý, kdo ho líp zvládne," doplnil na sport.cz Novák, jenž Midtjylland opustil v roce 2018 kvůli volání z Antalyasporu.

Komu bude vůbec český reprezentant tento a příští týden držet palce? "Z pohledu českého fotbalu samozřejmě přeju Slavii, ale z pohledu osobního přeji i Midtjyllandu. Zasloužili by si Ligu mistrů kvůli tomu, co všechno dělají a jak si jdou pomocí dat za svými cíli. Skupina Ligy mistrů je pro ně poslední velký milník. Ať vyhraje kdokoliv, budu mu to přát. Slavii se v posledních letech daří a je bez konkurence, ale proti Midtjyllandu to bude mít těžké. Lehce ho favorizuju. Hraje fyzicky hodně náročný fotbal a nevím, jak bude českým hráčům sedět jeho tvrdost, navíc ani hra jeden na jednoho pro ně není problém. Rozhodovat bude fyzická připravenost a tvrdost," upozornil na sport.cz rodák z Přerova.

SLÁVISTICKÉ ŠANCE NA POSTUP DÁL? JE TO TAK 60:40 PRO DÁNY, TIPUJE EXSPARŤAŇ KADLEC