První výhra vytáhla Mladou Boleslav ze dna tabulky. Mladá Boleslav - Jablonec 2:0

Do čtvrtého mistrovského kola  podzimní fotbalové sezóny vstupoval tým Mladé Boleslavi z velmi odlišné  pozice k soupeři, kterým byl Jablonec. Mladá Boleslav z posledního místa tabulky s nulovým bodovým ziskem, naopak Jablonec patřil do čtveřice dosud neporažených. První prohru tak inkasoval v Mladé  Boleslavi, která se v nové sezóně radovala poprvé z bodového zisku.

První poločas začali aktéři obezřetně se zřejmým úmyslem vyvarovat se fatálního pochybení. A tak branka padla až po půlhodině hry. Jak se to stalo?
Ve 30. minutě Tataevův křížný pas Zahustel hlavou posunul na hranici soupeřovy šestnáctky, kde míč Mašek nezpracoval, ale Drchal obklopený protihráči prostrčil rozběhnutému Zahustelovi, který sice nedůrazně, ovšem přesně k pravé tyči dal vedoucí boleslavský gól - 1:0.

Druhý poločas byl často neúprosným bojem o střed hřiště, ale o dramatické situace před brankami nouze nebyla. Nakonec o výsledku utkání bylo rozhodnuto definitivně až na jeho konci.
V 86. minutě Túlio přihrál na levou stranu Škodovi a jeho přesný centr Dominik  Mašek z necelých deseti metrů nasměroval hlavou do levé vingle mimo Hrubého dosah - 2:0.

 


Mladá Boleslav 21. září 2020

FORTUNA:LIGA 2020/2021 - čtvrté kolo

KFK Mladá Boleslav – FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 30. Zahustel, 88. Dominik Mašek *   ŽK: Fulnek, Škoda - Martinec, Čvančara * Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Poživil * Diváků: 1265
FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tataev, Křapka - Budínský (90. Gabriel), Túlio - Zahustel, Dominik Mašek (88. Douděra), Fulnek, Mazáň - Drchal (59. Škoda).
FK Jablonec: Hrubý - Holík, Martinec, Kubista (28. Jeřábek), Podaný - Haitl (71. Pleštil), Hübschman (81. Jovovič), Považanec, Zelený - Schranz (71. Doležal), Čvančara.

(jk, sportovnilisty.cz, FK Mladá Boleslav, foto: FK Mladá Boleslav)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...