Pejzlová přispěla k obratu Helsinek, výtečná Peslarová kousala kruté prohry

Foto: Osobní archiv Michaely Pejzlové

23. září 2020, 7:52

Jan Šimek

Jak si vedly české hokejistky v zahraničí? Útočnice Michaela Pejzlová svým zásahem přispěla k fantastickému obratu IFK Helsinky v duelu s Kärpät Oulu. Ve Švédsku skvěle zachytala brankářka Klára Peslarová, jenže i přes parádní výkon se musela smířit se dvěma porážkami.

Hokejistky MODO totiž doma podlehly Linköpingu i Djurgardenu. „V obou zápasech jsme podaly solidní výkony, bohužel jsme obě utkání ztratily v posledních minutách, kdy jsme inkasovaly. Je frustrující prohrát dva zápasy 1:2, ale můžeme se z toho akorát ponaučit, vyvarovat se chyb a jít dál. Přece jen je teprve začátek sezony,“ říká Klára Peslarová.

Hořké prohry s MODO prožila i obránkyně Daniela Pejšová. Naopak duo Denisa Křížová a Kateřina Mrázová se radovalo z vítězství. České hokejistky pomohly Brynäs k výhře na ledě SDE 2:1. Mrázová si připsala asistenci u vítězné branky.

Foto: Osobní archiv Kláry Peslarové

Ve Finsku IFK Helsinky obrátili souboj s Oulu i za přispění útočnice Michaely Pejzlové. „Byl to asi jeden z nejnapínavějších zápasů, co jsem kdy hrála. Od začátku jsme jasně dominovaly, ale nemohly jsme dát gól. Oulu výborně bránilo, jejich brankářka také chytala dobře. Bylo to psychicky hodně náročné, pak jsme navíc dostaly gól v oslabení do kabiny, což nás trochu nalomilo,“ popisuje česká reprezentantka.

„Ve druhé třetině jsme dostaly rychle za sebou další dva góly a bylo hodně těžké se zvednout. Vzaly jsme si time out, trochu jsme se uklidnily a vrátily se do zápasu. Daly jsme dva góly z přesilovek a zhruba pět minut před koncem jsme srovnaly na 3:3. V podstatě celou třetí třetinu jsme se držely v jejich pásmu a bylo jen otázkou času, kdy konečně vyrovnáme. Naštěstí se tak stalo,“ usmívá se.

Právě Pejzlová poslala zajímavý duel do prodloužení. „Vybojovaly jsme puk a šly hned do brány. Po střele jsem byla ve správný čas na správném místě a dorazila jsem puk do branky. Pak už jsme byly na emoční vlně a Kärpät jsme k ničemu nepustily. V prodloužení pak Clara Rozierová s Athenou Locatelliovou jely dvě na jednu a vstřelily vítězný gól,“ dodává Pejzlová, jež se o radost z výhry mohla podělit i se svou českou spoluhráčkou Veronikou Lorencovou.

Česká stopa ve výsledcích

SDHL (Švédsko):

SDE Hockey – Brynäs IF 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Kateřina Mrázová (Brynäs IF) 0+1.

MODO Hockey – Linköping HC 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Klára Peslarová (MODO Hockey), 26 zákroků, úspěšnost 92,86 %

MODO Hockey – Djurgarden IF 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Klára Peslarová (MODO Hockey), 36 zákroků, úspěšnost 94,74 %

NAISTEN Liiga (Finsko):

IFK Helsinky – Kärpät Oulu 4:3p (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Michaela Pejzlová (IFK Helsinky) 1+0.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz